Kapela EUFORY chystá pre Vás novinky!

Kapela EUFORY z Martina sa pohybuje pravidelnejšie na pódiách už od roku 2015 .  Za tú dobu už navštívila mňožstvo klubov i festivalov na Slovensku, v Čechách i Poľsku. V ustálenej zostave : Ľuboš Senko – spev, Števo Hodoň – gitara , Miriama Hodoňová – bicie , Peter Drábik – gitara a Adrián Benca – basgitara, vydali zatiaľ 2 albumy – Flying Island Eufory (2015) a Higher and Higher (2018). 

Kapela EUFORY vznikla v roku 2008 . Spočiatku išlo skôr o revival projekt , ktorý by prezentoval skladby Def Leppard. Táto pôvodná myšlienka viedla Miriamu k založeniu kapely EUFORY. Postupne však dostala priestor pôvodná tvorba orientovaná na melodický power metal. Kapela vyhrala súťaž Rock Off 2015 v Košiciach a vyhrala česko-slovenský projekt MUZIKOMAT 2015, organizovaný simultánne v Púchove a Vsetíne. Predstavila sa aj na súťaži Rocková Maturita 2015 , kde získala celkovo 5. miesto a cenu za najlepší spevácky výkon v súťaži.

“Absolvovanie súťaží sme urobili zámerne, aby sme získali spätnú väzbu na našu hru, na našu tvorbu a jej prezentáciu. Získať odozvu od porotcov bola zaujímavá skúsenosť . Niekoľko postrehov sme sa snažili hneď premietnuť do novej tvorby a do novej šou. Zdá sa že sme dobre počúvali. Album Higher and Higher (2018) mal a stále má výborné odozvy od fanúšikov, recenzentov či rádií – a to celosvetovo” , usmieva sa manager kapely Štefan Dibdiak.

Toto leto ešte kapela vystúpi na niektorých festivalových pódiách a na jeseň prejde do klubov. Medzitým pripravuje materiál na nový album a tiež chystá jarné turné 2020.

“Nechajte sa prekvapiť. Najnovšia vec bude z pohľadu fanúšikov EUFORY neočakávaná a verím, že prekvapivá ! Ideme ju nahrávať už v auguste. Ešte neviem kedy a ako ju vypustíme von. Veľmi sa tešíme, že nielen české , ale aj slovenské rádiá hrajú naše veci.

Tento rok sme investovali do zvukovej techniky i autoparku a to všetko sme si potrebovali v priebehu roka dobre odskúšať a pripraviť. Pomôže nám to s prípravou novej šou pre našich fanúšikov”, – dodáva Štefan.

EUFORY hrajú melodický power/heavy metal a odohrajú ročne do 40 koncertov na festivaloch , či v kluboch. Každoročne sa zúčastňujú aj projektov s charitatívnym zameraním.

Na konte majú 2 albumy – Flying Island Eufory(2015) a Higher and Higher(2018).

Zdroj: TS