Polygon: Slovenskému publiku sa v Klube Dole prvýkrát predstaví nemecký DJ XDB.

Októbrové vydanie noci Polygon prinesie do Klubu Dole v Bratislave nemeckého DJ-a a producenta menom XDB, ktorý sa venuje najmä technu, housu a dubu. Hudobník z Göttingenu vystúpi v sobotu 11. októbra spolu s rezidentmi nocí Polygon a Covert Interests – bbk, BigFishom, Gambom a Naďou.

DJ a producent XDB, vlastným menom Kosta Athanassiadis, začínal s dídžejingom už v polovici deväťdesiatych rokov – pracoval vtedy v obchode s hudobnými albumami a v rádiu mal vlastnú reláciu. Nemeckú undergroundovú scénu dobyl v roku 2006, keď mu vyšla prvá EP s názvom „Jackintosh“.

Foto XDB_Polygon 11.10._Klub Dole

Dnes má XDB vlastné vydavateľstvo s názvom Metrolux, na ktorom realizuje vlastnú predstavu housu a techna bez akýchkoľvek hraníc. V hudbe tohto DJ-a a producenta počuť vplyv detroitskej, chicagskej a berlínskej techno scény, ale výrazne ho ovplyvňuje aj dub.

Večer bude patriť aj rezidentom nocí Polygon a Covert Interests – Nadi, Gambovi, BigFishovi a bbk, ktorí predvedú vlastnú selekciu toho najlepšieho, čo súčasné techno a house ponúkajú.

Gambo po desiatich rokoch aktívneho clubbingu a stovkách akcií strávených na parkete sa rozhodol prekročiť rubikon a prezentovať svoju víziu hudby, ktorej verí. Jeho jemné balancovanie medzi deep technom a dark house produkciou zaujme všetkých, ktorí na parkete hľadajú viac ako prvoplánové emócie. Premyslená kompozícia a špičková selekcia je jeho najsilnejšou devízou.

Naďa – Svojou špecifickou selekciou techna vás nenechá len tak postávať pri bare. Na scéne je relatívne novou tvárou, napriek tomu vám ju netreba špeciálne predstavovať. Svoje sety už stihla odohrať aj vedľa takých mien ako Larel Halo či Holly Hernon

bbk – Rezident a promotér undergroundových house/techno akcií Covert Interests v bratislavskej Radosti, rezident akcie Soulmatez v Nuspirit Bare, člen booking dua Covert Interests spolu s DJ-om BigFishom, náročný poslucháč, miestami až príliš.

BigFish – Cesta ku gramcom tohto pôvodne senického DJ-a začala kdesi na strednej škole počúvaním synthipopu, new wave a nemeckých Kraftwerk, od ktorých sa postupne dostal k technu a housu. O svojich selekciách hovorí ako o „deepelectrominimalhouse“, ale nebráni sa ani vplynom progressivu. Spolu s bbk je rezidentom party Covert Interests v bratislavskej Radosti.

Polygon
11.10. (sobota)
Štart: 22:00
Vstup:
22:00 – 24:00 3€
24:00 – 03:00 5€
03:00 – 06:00 2€
Event: www.fb.com/events/1462010930738218

poly_7_print

Zdroj: klub Dole