Polygon & Covert Interests presents XDB (Metrolux/Sistrum/DE) @ Klub Dole

Tak sme si povedali, že po všetkých tých „úžasTných“ kolaboráciach, ktoré nás postihli od roku 1939 až dodnes (áno aj ty, Tina feat. Tomi Popovič, ešte stále Ťa mám v hlave), by si aj Slovensko zaslúžilo poriadny fíčuring, za ktorý by sa nemuselo hanbiť.

Už čoskoro preto spoja sily dve rezidentné klubové akcie, ktoré už nejaký ten piatok (alebo sobotu) prinášajú pohľad na odvrátenú stranu housu a techna a ktoré sú si hudobne a konceptom veľmi blízke. Pre dobrú vec: pre dobrý house a dobré techno.

11.októbra sa v klube Dole uskutoční ďalšie vydanie akcie Polygon, na ktorom sa okrem rezidentov akcie Covert Interests predstaví po prvýkrát na Slovensku producent trekov s obskúrnymi názvami, dj ale hlavne skvelý selektor a hudobný nadšenec Kosta Athanassiadis alias XDB.

Rodený Nemec s gréckymi koreňmi začínal s dídžejingom a v polovici 90tych rokov, kedy sa okrem práce v recordshope venoval aj svojej vlastnej rádiovej show. Do povedomia undergroundovej scény sa dostal v roku 2006 hneď svojim prvým vinylom „Jackintosh EP“ na vlastnej značke „Metrolux“, na ktorej so železnou nepravidelnosťou tlačí svoju predstavu housu a techna bez jasne definovaných hraníc. V jeho produkcii možno identifikovať vplyvy detroitu a chicaga, berlínskeho techna, ale hlavne dubu, ktorý výrazne dominuje.

Za 7 rokov vydal viac ako 10 EP a desiatky remixov na najznámejších undergroundových labeloch z celého sveta, hral prakticky v každom významnom klube a všeobecne je označovaný za dídžeja, ktorý okrem precíznych technických skillz, vie vždy celý klub zaskočiť skvelou a často neočakávanou selekciou. A aby nie, keď jeho archív sa počíta na desaťtisíce platní.

Nenechajte si ujsť slovenskú premiéru XDB v bratislavskom klube Dole, kde sa ako vždy môžete okrem iného tešiť na perfektný zvuk Function One, špeciálny LED strop, ktorý je plne programovateľný a iba v sobotu 11.októbra aj na support od úplne neprogramovateľných rezidentov akcií Polygon a Covert Interests: Nadi, Gamba, BBK a BigFish-a.

https://www.klubdole.sk/
https://soundcloud.com/xdb
https://www.facebook.com/groups/covert.interests/?fref=ts

polygon

Zdroj: Polygon