Polstoročie s nezabudnuteľným a jedinečným Vlastimilom Brodským. Vychádza komplet nahrávok legendárneho herca

Priaznivci audiokníh a obdivovatelia veľkých hereckých osobností môžu v týchto dňoch pridať do svojich zbierok hodnotnú novinku – komplet nahrávok nezabudnuteľného Vlastimila Brodského. Audiokniha “Vlastimil Brodský – nezapomenutelný a jedinečný” je najnovšou súčasťou špeciálnej edície Supraphonu Majstri slova, v rámci ktorej doposiaľ vyšli audio kolekcie Jana Wericha (Suma sumárum), Miroslava Horníčka (Dobře odtajněný), Miloša Kopeckého (Známá i neznámá tvář) a Zdeňka Svěráka (Skoro všechno)

Vlastimil Brodský si získal poslucháčov svojím vecným nepatetickým prejavom s prvkami ironického humoru. Jeho herectvo bolo uveriteľné, citlivé a autentické. Hlas Vlastimila Brodského bol charakteristický, vtipný, milý a plný emócií. Vďaka nezameniteľnej charizme, humoru a ľudskosti, ktoré nestarnú a poslucháčov stále tešia a bavia, sú nahrávky tohto legendárneho herca obľúbené dodnes.

Súbor nahrávok “Vlastimil Brodský – nezapomenutelný a jedinečný”, ktorý zostavila producentka Naďa Dvorská z archívu Supraphonu, predstavuje uznávaného herca od jeho mladosti až do sklonku života. Titul je určený dospelému poslucháčovi, nakoľko Brodského tvorba pre deti bola vydaná už niekoľkokrát. Prvé nahrávky mladého Vlastimila pochádzajú z rokov 1944 a 1946 a nájdeme tu Sentimentálnu romancu Františka Němca a Haškove Osudy dobrého vojaka Švejka. Šesťdesiate roky predstavuje predovšetkým nahrávka Čapkovej Vojny s mlokmi (Brodský je tu ako Bondy). Sedemdesiate roky ukazujú tohto skvelého interpreta napríklad v audio nahrávkach R.U.R. Karla Čapka a v Rozmarnom lete Vladislava Vančuru. Osemdesiate a deväťdesiate roky zachytávajú Vlastimila Brodského čítaním kníh Plná debna šampanského Ota Pavla a Muži v ofsajde Karla Poláčka. Do dramaturgického výberu sa dostala tiež kultová inscenácia hry Neila Simona Vstúpte a milovníkov klasickej literatúry poteší Vlastimil Brodský v jednoaktovkách Úradníkovo ráno (N. V. Gogol) a Tragédom proti svojej vôli (A. P. Čechov).

Vlastimil Brodský – nezapomenutelný a jedinečný oficiálne vyšiel v Supraphone na fyzickom CD-mp3 i v digitálnych formátoch Flac + mp3 v piatok 1. septembra.

MULTILINK: https://supraphon.lnk.to/NezapomenutelnyJedinecnyVlastimilBrodsky

Zdroj: TS