POHODA 2016: ĎAKUJEME VÁM ZA NEZABUDNUTEĽNÚ OSLAVU.

8. ročník bol nádhernou oslavou. Splnil sa nám sen všetkých promotérov a festival sme vypredali ešte pred začiatkom. Mimoriadne priateľské bolo počasie, v dočasnom tridsaťtisícovom festivalovom meste sme nezaznamenali žiaden incident či vážnejšie zranenie.

Prišli sme s mnohými novinkami, ktoré sa po skvelej premiére stanú stabilnou súčasťou nášho festivalu: Kušnierik café, tribúny, Visual stage, Garáž, akustické videá našich umelcov, NGO pasáž, prímestská doprava, nová stany a chatky… celý rok sme pracovali na tom, aby všetky elementy zapadli do našej pohodovej skladačky, no to, že uplynulé dni boli ako z ríše snov, by nebolo možné bez úžasných výkonov umelcov a hlavne bez našich návštevníkov, ktorí na letisku vytvorili fantastickú atmosféru.

pohoda-team

Stále sme opatrní hovoriť to nahlas, no zatiaľ platí, že tento rok sa nám vydarilo azda všetko. Vypredali sme pred festivalom, počasie bolo nádherné, 309 vystúpení, z toho 166 koncertov umelcov z 34 krajín na 19 scénach sa začalo načas, prekonali sme rekord v spotrebe nápojov, bezproblémové boli aj prípravy, nemali sme žiadne incidenty a predali sme už 3500 lístkov na ďalší ročník…

Teraz nám chodia nádherné reakcie od umelcov, partnerov, kamarátov. The Prodigy nám zablahoželali ešte cestou na stage, Sigur Rós vraveli o najlepšom zvuku aký mali na aktuálnom turné, James Blake chválil aj tlačovku, na ktorej sa cítil „ako by sa bavil s kamošmi pri pive“. O svojom najlepšom vystúpení písali aj Public Service Broadcasting, Lola Marsh ešte viac milujú Pohodu a Slovensko (a rovnako aj my ich), veľa kapiel nám okrem pódia zahrali aj akusticky na našej terase (videá postupne zverejňujeme). Pochvaly okrem programu smerujú aj k upravenej podobe areálu, jedlu, pivu, atmosfére, scenérie a my ani nestíhame odpovedať.

„Máme za sebou oslavu narodenín s najlepšími hosťami na planéte. Sme šťastní, sme nabití pozitívnou energiou, dostali sme tú najlepšiu spätnú väzbu akú si organizátori festivalu môžu priať – vypredaný festival s úžasnou atmosférou. Ešte stále sme na letisku, nechce sa nám odísť, chýbajú nám návštevníci, ktorí tu tri dni s nami boli. Je skvelé vidieť na vyčerpaných ľuďoch z tímu radosť a počuť ich rozprávať o tom, ako sa tešia na budúci ročník,“ povedal o Pohode 2016 Michal Kaščák.

Vidíme sa 6. až 8. júla na Pohode 2017.

Zdroj: Pohoda Festival s. r. o.