Pohoda 2013: Slovenská národné divadlo odohrá dve predstavenia.

Po prvýkrát v histórii sa na letnom multikultúrnom festivale Bažant Pohoda predstaví aj činoherný súbor Slovenského národného divadla. Na trenčianskom letisku odohrá hneď dve predstavenia – Hollyroth a rozprávku Mechúrik a Koščúrik.

„Osobne som veľmi rád, že sa nám darí otvárať Slovenské národné divadlo pre našich divákov nielen novými aktivitami ako sú komorné predstavenia v Modrom salóne alebo programom Trochu inak v SND,“ hovorí Marián Chudovský, generálny riaditeľ SND. „Nechceme však zabúdať ani na divákov mimo Bratislavy. Od začiatku som bol preto veľkým fanúšikom myšlienky vystúpenia našej Činohry na Bažant Pohode. V minulosti už na tomto festivale vystupoval Balet SND a aj orchester SND, pre Činohru je to historická premiéra a ja pevne verím, že s Hollyrothom a Mechúrikom Koščúrikom naštartujeme novú tradíciu.“

Obidve predstavenia patria k tomu najlepšiemu na našej prvej divadelnej scéne. Hra Hollyroth, anebo Robert Roth spívá Jana Hollého mrzkosti a pomerkováňá je skutočným hereckým koncertom v súčasnosti snáď nášho najrešpektovanejšieho divadelného herca Roba Rotha. V roku 2010 za úlohu spisovateľa, prekladateľa a katolíckeho kňaza Jána Hollého získal Roth cenu DOSKY za Najlepší mužský herecký výkon a hra pod režisérskou taktovkou Rastislava Balleka a s pôsobivou hudbou DJ Oswalda vyhrala zase hlavnú kategóriu Najlepšia inscenácia.

Ďalšie predstavenie SND na Bažant Pohode 2013 bude klasická rozprávka Pavla Dobšinského o veselej skupinke nespokojných zvieratiek a Mechúrikovi-Koščúrikovi v novej veselej úprave režisérskej dvojice Anton Korenčí a Juraj Bielik, ktorý je aj autorom hudby. V predstavení účinkujú okrem študentov VŠMU a mladých talentov aj poprední herci – v hlavnej úlohe sa napríklad predstaví Marián Labuda ml.,

„Som rád, že premiéra činohry SND na našom festivale je v rukách Roba Rotha. Robo je fenomenálny herec, ktorý berie svoju prácu nesmierne poctivo, Hollyroth je famózne predstavenie. Tešíme sa aj na Mechúrika s Koščúrikom, je to hravé krásne predstavenie. Veríme, že obe hry budú ozdobou nášho programu,“ teší za zo spolupráce riaditeľ festivalu Michal Kaščák.

Viac informácií o festivale nájdete na stránke www.pohodafestival.sk.

Zdroj: Pohoda