Podporte Vysoké Tatry výstupom na Kriváň!

Jedno z najkrajších turistických miest na Slovensku – Vysoké Tatry čaká ešte v tomto roku oprava a rekonštrukcia vybraných turistických chodníkov.

Na jej financovaní sa budú podieľať aj súkromné firmy, ktoré spolu s vedením TANAP-u, Štátnymi Lesmi TANAP-u a usporiadateľmi Národného výstupu na Kriváň tento rok spojili svoje sily. Pravidelná, každoročne sa opakujúca akcia má v tomto ročníku aj charitatívne pozadie, keď účastníci výstupu, ale nielen oni, budú mať možnosť symbolickou čiastkou prispieť na tento cieľ.

„Celá akcia je neziskovým a dobročinným podujatím. Na Kriváni budeme podávať občerstvenie v podobe slovenského piva a celý výťažok z tejto akcie následne venujeme príspevkovej organizácii Štátne lesy TANAP-u na opravu turistického chodníka na Kriváň. Akciu budeme propagovať tak, aby sa vyzbierala čo možno najvyššia suma a mohli sme tak prispieť k rozvoju Vysokých Tatier.  Odpady vzniknuté pri predaji piva v národnom parku zozbierame a vynesieme z územia národného parku“ informoval Jozef Vikarský.

Prvý slovenský portál kolektívneho nakupovania začne od pondelka na svojom webe predávať kupóny na „Podporu našich Tatier“. Tie sú určené aj pre všetkých, ktorí sa akcie nemôžu zúčastniť osobne, osud našich Tatier a prírody im nie sú ľahostajné a chcú tiež prispieť aspoň symbolickým eurom. Pre tých, ktorí sa výstupu priamo zúčastnia bude pripravený kupón na pohár slovenského piva za rovnakú cenu.

„Zbierka bude oficiálne vyhodnotená. Celú sumu z predaja občerstvenia, kupónov aj sumu, ktorá sa vyzbiera na mieste, odovzdáme vedeniu Štátnych Lesov TANAP-u. Podľa vyjadrenia samotnej organizácie, už teraz vyberajú úsek, ktorý momentálne najviac potrebuje opravu“ dodal Vikarský.

Národný výstup na Kriváň 2012 sa uskutoční dňa 18.8.2012 po značkovaných chodníkoch od Troch studničiek a Jamského plesa. Doprava z Liptovského Mikuláša na Tri studničky bude zabezpečená autobusmi podľa požiadaviek z prihlášok účastníkov. Odchod zo železničnej stanice v Liptovskom Mikuláši o 6:15 h a späť z parkoviska pod chatou kpt. Rašu o 15:30 h.

Viac info: https://www.zamenej.sk/zlava/info/krivan-2012-dobrocinna-akcia-ZaMenej.sk-KST-TANAP

Zdroj: Mediazona, s.r.o.