Po vydaní albumu Dievča vydáva Teri Čikoš debutový vianočný singel  SPIEVAM

Slovenská speváčka a skladateľka Teri Čikoš má na konte ďalší úspech. Nedávno pokrstila debutový album Dievča a teraz vydáva svoj v poradí 8. rádiový singel s názvom Spievam. Ktorý Vám domov prinesie trochu vianočnej atmosféry.

Skladba Spievam vyšla aj na albume Dievča v trochu inom šate.Pre mňa mala ale vždy trochu vianočný nádych.S mojím producentom Jozefom Šebom sme sa rozhodli,že skúsim pretextovať zopár viet.Fungovalo to a tak sme sa ju rozhodli nahrať.Skladba sa nahrala v štúdiu Kupec Records a nahrávali ju skvelí ľudia a muzikanti – Martin Wittgruber (Hammond) Pišta Lengyel (Gitara) Igor Ajdži Sabo (Bicie) Martin Gašpar (basgitara) a Juraj Kupec (gitara)” Vyznáva sa Teri. Je to moja prvá vianočná skladba veľmi sa z nej teším.Skladbu som zložila s mojou mamou Brigitou Szelidovou.Doma nám bude vyhrávať určite celé sviatky.

Debutový album speváčky sa nahrával v štúdiu Kupec records a je na ňom dvanásť skladieb. Na CD má Teri autorské skladby Pozri, Cesta, Dilema, Upršaný deň, V tieni hviezd a spolu s mamou speváčkou Brigitou Szelidovou zložili skladbu Spievam. Autorsky na album prispeli aj skľadatelia Ľuboš Šrámek, Jana Kirschner, Juraj Kupec, Tomáš Edelsberger a Dušan Pálka. Ako hosť nahral do skladby Dievča trúbku hudobník Juraj Bartoš.

Už ako malá som snívala o tom, že raz vydám album. Nečakala som, že sa to stane tak skoro. Pracovalo na ňom veľa skvelých ľudí a urobili sme ho najlepšie, ako sme vedeli. Album je o mojich myšlienkach, pocitoch, príhodách, ale aj o tom, ako vnímam ľudí a svet okolo. V textoch rozoberáme rôzne témy, ale tou hlavnou je láska. Nielen tá romantická, ale aj láska k domovine, rodine, prírode či k hudbe. Pri skladaní piesní a textov som sa snažila písať tak, aby sa so mnou vedeli ľudia stotožniť. Aby v skladbách vedeli nájsť kúsok svojho vlastného príbehu, a aby si so mnou vedeli na koncertoch aj zaspievať,“ vyznala sa Teri Čikoš.

Aj vďaka autorstvu je debutová nahrávka skutočne dievčenská.Nestavia sa do polohy ženy,ktorá už všetko prežila a na všetko má svoj názor.V súbore dvanástich skladieb nemá potrebu zložiť poslucháčom na plecia svoje životné útrapy.Témy,ktoré sú súčasťou albumu Dievča,sú skutočne dievčenské s patričnou dávkou smútku či sklamania,ale zároveň so sympatickým nánosom naivity a nadhľadu..Terézia Čikošová, umeleckým menom Teri Čikoš vyštudovala herectvo na Konzervatóriu v Bratislave a aktuálne študuje na VŠMÚ. Profesionálnu kariéru odštartovala v roku 2019 debutovým singlom Letná, ktorý jej zložila a produkovala speváčka Jana Kirschner. Jej skladby sa pravidelne umiestňujú na priečkach najhranejších skladieb na Slovensku.

Debutový album Dievča https://www.spinaker.sk/cikos-teri-dievca
Viac informácii o Teri Čikoš https://www.tericikos.com/

Zdroj: TS