Platonic majú nový singel Tráva.

V stredu 6. septembra sa na showcase hudobného vydavateľstva Universal Music prvýkrát predstavila kapela Platonic. Naživo odpremiérovala svoj autorský singel Tráva, ku ktorému dnes vypúšťajú aj videoklip. Za videoklipom stojí rešpektovaný mladý tvorca Radim Věžník a hlavnú ženskú rolu stvárnila mladá herečka z českého seriálu Bohéma – Lucia Vopatová.

Platonic, to sú štyria talentovaní hudobníci zo severnej Moravy stojaci na základoch punk-rockovej formácie M2E, ktorá svoje prvé nahrávky vydala už v roku 2014. Pod týmto názvom sa rovnako prebojovala do finále talentovej platformy „Band Academy“ televízie Óčko. Zo stoviek kapiel štvorica zaujala hudobnú televíziu, divákov a následne aj vydavateľstvo Universal Music.

Presvedčivá energia, emócie a cit pre silné songy spolu s neprehliadnuteľným charizmatickým spevákom a autoromDavidom Piňosom sú výraznými atribútmi, na ktorých si táto mladá hudobná skupina zakladá.

Ich prvému singlu s názvom Tráva nechýbajú hitové ambície a autor David Piňos o ňom povedal: „Singel Tráva vznikol zhruba pred dvoma rokmi, ale dlho zostal ukrytý za stenami našej skušobne. Je o tom, že sa ľudia opúšťajú kvôli chvíľkovému pocitu, že ich niekde čaká niečo alebo niekto lepší. Uveria tomu natoľko, že potom slepo pália mosty, cez ktoré sa neskôr chcú vracať tam, kde si pred tým mysleli, že už nie je o čo stáť. Song sme po prvýkrát  predstavili minulé leto na slovenskom festivale v Sebechleboch, kde sme sa stretli s veľmi pozitívnymi reakciami. Máme veľkú radosť, že sa teraz dočkal taktiež videoklipu a máme možnosť ho predstaviť ľuďom.“

Videoklip ku skladbe s rovnakým názvom natočil kreatívny mladý režisér Radim Věžník (autor klipu k jednému z najväčších tohoročných hitov kapely Mirai – Když nemůžeš, tak přidej).

„Od prvej chvíle, čo som počul skladbu Tráva, som vedel, že by takejto skladbe svedčal silnejší dejový klip. Už neviem, či nápad na príbeh youtuberského páru prišiel skôr alebo neskôr, než som o spevákovi Davidovi zistil, že sa niečomu podobnému niekoľko rokov pred tým venoval, ale rola mu sadla ako vyšitá a natáčanie prebehlo, ako keby David aj herečka Lucia Vopatová hrali sami seba. Pri scénach s hádkou, alebo nakrúcaní pre youtube som ich chvíľami podozrieval, že mi klamú, že sa v ten deň vidia prvýkrát (smiech). Pokiaľ má niekto obľubu v netradičných lovestory, toto by mohol byť klip práve pre neho a je úplne jedno, či youtuberov uznávate alebo nie, pretože v tomto videoklipe je pointa ešte trochu inde“, prezradil Radim Věžník o nakrúcaní videoklipu.

Zdroj: TS