Pjoni predstaví nové EP TOWNS na Local Heroes.

Večer venovaný lokálnym producentom a DJom bude mať v stredu 30. apríla špeciálne vydanie. V Klube Dole odohrá Pjoni live act k novému EP TOWNS, ktoré by malo vyjsť na začiatku mája. O čerstvú beatovú selekciu sa na Local Heroes postarajú Tibor Holoda, Rafo a Pure.

„Moje nové TOWNS EP je zbierkou pesničiek, ktoré vznikli počas prvého roku môjho štúdia v Londýne. Na rozdiel od môjho predošlého albumu Cloud No Raisins, je v nich viac cítiť vplyv bass music a celkovo tanečnej elektroniky, napriek tomu by som to nenazýval tanečným EP, keďže do týchto beatov vstupujú čelové drony, spev a veľa iných akustických a následne znetvorených zvukov,“ približuje Pjoni, pre ktorého presťahovanie sa do Londýna znamenalo veľkú životnú zmenu.

„Keďže hudba, ktorú robím je dosť osobná, veľa z toho čo som tu prežil sa v hudobnej forme ocitá aj na albume. Dokonca aj názvy pesničiek priamo súvisia s konkrétnymi udalosťami a miestami. Londýnska scéna má inšpirovala už na začiatku, keď som začal robiť elektronickú hudbu, asi tak osem rokov dozadu, a inšpiruje ma doteraz,“ pokračuje. Na EP TOWNS však môže poslucháč nájsť aj vplyvy starších britských kapiel ako Massive Attack a Portishead, rovnako ako jeho obľúbencov z netanečnej scény ako Ben Frost a Tim Hecker. Večer bude jedinečný aj preto, že Pjoni neodohral v rodnej Bratislave live act už viac ako pol roka. „Live act chystám úplne nový a okrem vecí z nadchádzajúceho albumu budem hrať mnoho iných, zatiaľ nevydaných pesničiek. Teším sa, že to bude práve v Klube Dole, kde je zvuk Funktion One, ktorý milujem. Dúfam, že prídu ľudia a vytvoria super atmosféru! Teším sa!“ dodáva.

Pjoni – je jedným z najvýraznejších hudobných tvorcov, ktorých priniesla slovenská hudobná scéna v posledných rokoch. I keď momentálne žije v Londýne, Pjoni si odskočí do Bratislavy na Local Heroes, kde odohrá live act (po viac ako pol roku) k novému EP TOWNS. Novinka, ktorá by mala už čoskoro vyjsť, vznikla minulého roku počas jeho štúdia v Londýne. Na EP sa snúbia elektroakustické čelové drony s vplyvmi basslinu, temného hip hopu a trapu, do ktorých vstupuje krehký a zastretý vokál. Pjoni je známy z projektu Pjoni & Ink Midget, ktorý získal za debutový vinyl cenu Radio_Head Awards v kategórii Elektronická hudba. Chvály od kritikov si vyslúžil aj za svoj sólový elektroakustický debutový album Cloud No Raisins.

Tibor Holoda (wilsonic) – DJ, organizátor a neúnavný propagátor novej hudby patrí od začiatku svojej kariéry k špičke domácej elektronickej scény. Napriek dvom dekádam za mixpultom sú jeho sety postavené na aktuálnom zvuku súčasnej klubovej elektroniky, okorenené zdravou dávkou preverených klasík. Zvuk Funktion One a atmosféru Klubu Dole si už vyskúšal na akcii One Night Stand, kedy si dal za mixpultom 6-hodinový maratón.

Rafo (Popular®) – je známe meno na scéne už niekoľko rokov. Vybudoval značku Popular, ktorá spája jeho vášeň pre hudbu i grafický design. Rafo patrí k eklektickým DJom, ktorý vo svojich setoch kombinuje disco, house music, rare grooves, techno či brokenbeat. Je stále verný vinylu a jeho veľký archív zabezpečí, že jeho sety nikdy nie sú monotónne.

Pure (Popular®) – perfekcionista, dlhoročný zberateľ a fanúšik dobrej hudby rád mieša hudbu rôznych žánrov. Z hip hopu, soulu, jazzu, disca, brokenbeatu, housu i techna vyberá tie najfajnovejšie kúsky pre ľahký posluch, postupne pridáva groove alebo rozbíja parket. Je jedným z pionierov detroit a minimal techna za 14 rokov a odohral desiatky akcií na Slovensku.

30. 4. (streda, vo štvrtok je voľno, a teda čas na regeneráciu)
Štart: 22:00 hod.
Vstup: 5€
Event: www.fb.com/events/1410148162583538

PLAGAT_Local Horoes_april 2014

Zdroj: klub Dole