Písničkářka Marjari vydává debutový počin.

Jihočeská písničkářka Marjari, vlastním jménem Martina Činátlová, vydává svou prvotinu Let’s Ride. Pět anglicky zpívaných skladeb vzniklo pod taktovkou producenta Daniela Šubrta v Megahit Lair Studiu pod vydavatelstvím Dayspeed Music. Nahrávka se dočká i verze na desetipalcovém vinylu začátkem příštího roku.

Vrstvy kytarových sekvencí nahraných na looper a křehký zpěv Marjari v éterickém pojetí dávají dohromady první autorský celek po letech hraní převzatých skladeb. Písničkářka využila času během lockdownu pro zdokonalení se v zacházení s looperem a přípavě námětů.

„Náměty na písničky jsou zápisky z mýho deníčku. Někdy se vypisuju ze svých smutků, jindy obdivuju, jak krásný věci se můžou dít. Skládám doma v pokojíčku, když nejsou rodiče doma. Většinou složím dřív melodii, se kterou si pár dnů hraju. Když si myslím, že už mám skladbu celou hotovou, nahraju si ji na diktafon v telefonu a jdu na delší procházku. Pustím si ji do sluchátek a pak se rozhodnu, jestli ji předělám nebo jsem spokojená,” říká Martina Činátlová alias Marjari.

Skladba Your Gypsy Eyes ze zmíněného EP je součástí tanečního představení DOMA, které režíroval Jan Štrachal. Inscenace měla premiéru 2. září v pražském tanečním divadle PONEC.

„Kapelu jsem začala skládat na popud koncertu pro všechny, co mi přispěli přes Donio na tohle EP. Bylo to vlastně překvapení pro všechny přispivatele. Nakonec se z jednorázové sestavy stala stálejší parta a budeme takto k vidění za podzim hned několikrát,” říká Činátlová.

Mladá umělkyně vystupuje živě v doprovodu baskytaristy Vlastimila Nohejla a bubeníka Ondřeje Škocha. V listopadu zahraje na koncertech v pražské Cargo Gallery na přehlídce umělců vydavatelství Dayspeed Music 20. listopadu a v Prachaticích na zimní Vivat Vila 27.11.

Multlink EP Let’s Ride: https://songwhip.com/marjari/lets-ride
Facebook: https://www.facebook.com/Marjariii
Instagram: https://www.instagram.com/marjari__/

Zdroj: TS