Petr Muk vs 2020, rok mnohých výročí, aj toho smutného.

Sny zůstanou, to je titul reprezentatívnej kolekcie, ktorá vychádza v piatok 24. januára 2020 k nedožitým narodeninám Petra Muka. A zároveň štartuje rok mnohých výročí, ktoré sú spojené s výnimočným spevákom, skladateľom a textárom.

Kompilácia Sny zůstanou predstavuje najväčšie hity Petra Muka a skupín Oceán a Shalom, ktorých bol neodmysliteľnou súčasťou. Ani maximálna možná stopáž na CD a 2LP nemôže zahrnúť dokonalý prehľad jeho tvorby, tie najzásadnejšie piesne však nechýbajú.

Album Sny zůstanou vychádza niekoľko dní pred už len možnými 55. narodeninami (4.2.1965) Petra Muka, v máji (24.5.) to bude desať rokov, keď predčasne skončila jeho pozemská púť. Tieto životné výročia tento rok  doplňujú aj výročia profesijné: pred 35 rokmi sa zrodil Oceán, ktorý neskôr pred 30 rokmi vydal svoj debutový album Dávna zem. Štvrťstoročie uplynulo od konca ďalšieho úspešného projektu so zásadným podieľom Petra Muka, Shalomu. Zároveň to bude dvadsať rokov od vydania jeho najúspešnejšieho sólového albumu Jizvy lásky. V máji 2010 potom vyšiel piaty štúdiový a posledný sólový album V bludišti dnů.

Vydanie kolekcie Sny zůstanou je prvou aktivitou, spojenou s uvedenými a ďalšími tohtoročnými výročiami Petra Muka, umelca, ktorý bude navždy chýbať.

Zoznam piesní na CD / 2LP

1. Ráchel, 2. Dávná zem, 3. Prázdná ulice, 4. Naděje, 5. Až jednou, 6. Léto měsíců, 7. Bon soir, mademoiselle Paris, 8. Pastýř stínů, 9. Stín katedrál, 10. Přicházíš s láskou, 11. Zrcadlo, 12. Neusínej, 13. Tančíš sama, 14. Něžné dotyky, 15. Láska tě spoutá, 16. Láska, ta nebezpečná věc, 17. Sny zůstanou, 18. A stejně tě ztrácím, 19. Spolu (20. Adonai na LP)

Zdroj: TS