Peter Lipa pripravuje koncerty s hosťom Milanom Lasicom.

Po úspešnom CD Lipa spieva Lasicu, korého sa na našom a českom trhu predalo 16.000 ks si Peter Lipa zopakoval spoluprácu s Milanom Lasicom.

Na jeseň minulého roka vyšiel nový album Návšteva po rokoch na textoy Milana Lasicu. Album sa už po troch týždňoch od vydania stal platinovým a do dnešného dňa sa predalo 7.500 ks.

LIPA SPIEVA LASICU

Začiatkom mája piesne Petra Lipu na texty Milana Lasicu odznejú na troch výnimočných koncertoch na ktorých bude hosťom aj Milan Lasica.

5.5. Martin, Slovenské komorné divadlo
6.5. Košice, Košice fest, Amfiteáter
7.5. Banská Bystrica, hotel LUX

lipa,lasica

Peter Lipa: Ten moment, keď pozvem na scénu Milana je pre mňa dôležitý. Všetko sa zmení. Do tej chvíle ma diváci počúvali, tešili sa z pesničiek, textov , tlieskali po sólach mojim hudobníkom, ale všetci sme si spolu uvedomovali , že tak trochu čakáme na Lasicu. Ja odohrám ročne vyše stovky koncertov , ale len niektoré z nich majú túto zvlastnu PH (rozumej pridanú hodnotu) – teda Milanovu prítomnost. Spievame spolu dve pesničky Music USA a Prosperitu. Ale predtým než k spievaniu dôjde som s ním na scéne v úlohe, ktorú roky spolu s Julom v “Dverách” mal on. Príde hosť a má nastať úsmevný dialóg, lebo ten každý očakáva. Ja teda dopredu vôbec neviem čo sa ho opýtam, vlastne sa vyžívam v tom, že nech sa ho opýtam čokoľvek, nakoniec povie aj tak to čo on chce. To dobrodružstvo verejného rozhovoru je pre mňa veľmi vzrušujúce. V tej chvíli robím aspoň malú časť z toho čo som celý život a vlastne do dnešného dňa na ňom odivoval. Akože , “len tak”, nezáväzne sa na scéne rozprávame a čakáme na tie malé i väčšie perly, ktoré nám majster podhodí. A potm príde to spievanie, ale tam už je všetko jasné.

www.peterlipa.com
https://www.facebook.com/PeterLipaBand

Zdroj: Ovseníkova Katarína