Peter Aristone a Mirka Miškechová: slovenskí pesničkári na českom turné.

Ona má za sebou duet so Xindlom X Cudzinka v tvojej zemi a úspešne prijatý debut Schizofrenik optimista, on zase jeden zo súčasne najhranejších rádiových singlov v Čechách, Fire Inside. Teraz oboch čaká spoločné turné v Čechách.

Reč je o nových slovenských pesničkároch Mirke Miškechovej a Petrovi Aristonovi. Svoje skladby predstavia na spoločných klubových koncertoch v apríli. Zatiaľ čo Mirka Miškechová vystúpi sama s akustickou gitarou, Petra bude sprevádzať trojčlenná kapela s violončelistkou Irenou Morisákovou, klaviristom Albertom Romanuttim a bubeníkom Kubom Šindelářom. Na záver sa obaja hlavní speváci objavia spoločne na jednom pódiu. 

Peter Aristone okrem pesničiek z posledného EP Gold, ktoré bodujú v českých hitparádach, zahrá skladby z pripravovanej nahrávky, ktorú tento mesiac nahrával v Londýne. „Nahrávanie bolo skvelé a zároveň to bola asi najnáročnejšia práca, akú som kedy v štúdiu zažil. Pre mňa osobne ako skladateľa a interpreta to bola veľká výzva prísť s niečím minimálne tak dobrým ako Gold. A mám pocit, že sa to podarilo prekonať. Nová nahrávka je navyše oveľa expresívnejšia, ako som pôvodne predpokladal,“ hovorí Aristone.

Podobný koncept vezie na turné aj Mirka Miškechová. „Základ koncertu postavím na pesničkách z debutu Schizofrenik-optimista, ktorý je v podstate mojím stredoškolským zhudobneným denníkom. Zároveň predstavím v premiére aj novinky z pripravovaného albumu, ktorý bude odklonený od folku smerom k popu,“ popisuje speváčka. Samozrejme zahrá aj hit Cudzinka v tvojej zemi, ktorý natočila s Xindlom X. „České pasáže ale budú pre mňa tvrdý oriešok, lebo neviem vysloviť ř,“ dodáva s úsmevom. 

Plán turné:

1.4.2017BrnoEleven
3.4.2017PrahaCafé v lese
11.4.2017PlzeňCafé Anděl
13.4.2017ČelákoviceU Bohuslavů
14.4.2017PacovLegenda bar
21.4.2017Ledeč nad SázavouPenzion a restaurace U Řeky

Zdroj: BrainZone promotion