PET JAZZ 2023 – 29: ročník druhého najstaršieho slovenského jazzového festivalu

29. ročník festivalu PET JAZZ 2023 opäť prinesie do Domu kultúry Zrkadlový háj čerstvé, aktuálne trendy na slovenskej džezovej scéne. Dá šancu mladým projektom, ale aj etablovaným menám ochotným experimentovať. 

Tradičný petržalský jazzový festival PET JAZZ 2023 otvára brány svojho 29. ročníka. Tento rok organizátori dávajú opäť šancu slovenským skupinám a projektom, a budú sa snažiť pritiahnuť priaznivcov džezu z celého Slovenska a okolia.

Kultúrne zariadenia Petržalky aj tento rok vyhlasujú Otvorenú výzvu Hľadá sa Jazz 2023 pre amatérske a nové projekty, ktorá minulý rok priniesla na PET JAZZe výborné vystúpenia víťaza výzvy OKQ – Oliver Kucharovič Quartet a divokej karty MegaJazz.

Po úvodnom vystúpení víťaza výzvy Hľadá sa Jazz 2023 vás bude čakať košické kvinteto the BUREAU, ktoré ohromilo svojim živým vystúpením porotu súťaže Jazz START UP 2023, následne  ďalši  projekt  nezastaviteľného  Mária  Beláka,  s Ondrejom  Krajňákom a fenomenálnym Mattia Müllerom za bicími, a na záver predvedú hypnotickú, divokú jazdu TripleJump ako trio Michal Bugala – David Hodek – Richard Csino, budú to silní headlineri…

Všetci ste teda vítaní na petržalskom sviatku jazzu, čaká vás 5 hodín kvalitných výkonov od hudobníkov, ktorých ste ešte nepočuli, alebo ich radi počúvate, alebo o nich ešte určite budete počuť, to všetko v priestoroch znovuotvoreného KLUBu ZA ZRKADLOM. Otvorená kaviareň, otvorený bar, výborný zvuk, výborné svetlá, všetko je pripravené na top jazzový zážitok konca mája.

Line up :
19.00 Víťaz otvorenej výzvy Hľadá sa Jazz
20.00 THE BUREAU – víťaz Jazz START UP 2023
21.00 MÁRIO BELÁK SESSION feat. Ondrej Krajňák
22.00 TripleJump

 www.kzp.sk/podujatie/pet-jazz-2023?place=78&from=2023-05-27

Zdroj: TS