Paul van Dyk: Tretí do partie!

Brno bylo ve středoevropském mìřítku vždy považováno za mekku obřích tanečních akcí, na kterých hráli a dodnes hrají svìtovì nejproslulejší DJové. Jen za poslední rok se v moravské metropoli představili taková jména jako jsou Tiësto nebo aktuální jednička svìtové taneční scény – dle DJ mag top 100 – David Guetta!

Je nám proto ctí pozvat do brnìnské Kajot arény muže, jehož zásluhou se elektronická taneční hudba dostala do podvìdomí miliónù lidí po celém svìtì. Producenta a DJe, který za svou témìř 20 letou kariéru stihl dobýt celou zemìkouli a který se díky své neskonalé píli stále drží na špici a právoplatnì se rok co rok umísťuje na předních příčkách uznávaných anket o nejlepšího DJe planety. Přitom je zapotřebí si uvìdomit, že je to rok od roku tìžší a tìžší úkol. Zatímco před pár lety bojoval o prvenství svìtové jedničky „jen“ s Tijs Michiel Verwestem alias Tiëstem, nyní se do popředí DJských anket hrne mladá krev, zastoupená například Aviciim nebo Afrojackem. V porovnání s Paul van Dykem jsou však tato jména na úplném začátku a je otázkou, jak si svou formu a pozici na svìtové taneční scénì dokáží udržet. Nikdo dnes nedokáže říct, kde tito DJové budou za 20 let, jediné co víme je, kde je po 20 letech Paul van Dyk – stále na výsluní!

Co je tajemstvím jeho úspìchu? Je to především neskutečné odhodlání a do jisté míry i obìtavost a nevyčerpatelná láska k hudbì, která jej stále žene kupředu. Paul van Dyk využívá ty nejnovìjší trendy, které současný DJing nabízí, díky čemuž jsou jeho sety nesrovnatelnì živìjší a oproti ostatním DJùv i originálnìjší, protože své vystoupení doplňuje o živou improvizaci, díky které je každé jeho vystoupení samostatným koncertem. Nové technologie a postupy používá také při produkování své hudby a není proto divu, že o jeho tvorbu mají zájem například takové společnosti jako je EA Games, která patří mezi nejznámìjší výrobce počítačových her na svìtì. Ostatnì propojení hudebního a vizuálního umìní oslovuje van Dyka již velmi dlouho, a proto jeho aktuální album Evolution vyjde i ve speciální CD + DVD edici v rámci které budeme mít možnost zhlédnout nìkolik klipù k singlùm i speciální vizuály, o které se postarali vybraní mistři tohoto oboru.

Paul van Dyk jednoduše ví jak neusnout na vavřínech a své zkušenosti, finance i čas investuje do projektù, ze kterých mají radost jak jeho fanoušci po celém svìtì tak lidé, kteří se ocitli v sociální nouzi a jsou odkázáni na charitu, které se PvD vìnuje takřka vždy, když není ve studiu. Díky tomu je vždy o krok napřed oproti ostatním DJùm, po kterých po pár letech vìtšinou neštìkne ani pes…

PVD

Zdroj: PNPS a.s.
Publikoval: Redakcia GREGI.NET