The Parov Stelar Live mieria 11. decembra 2015 do Brna, do pavilonu B!

Po vyprodaném pavilonu G1 a aréně HANT v Bratislavě, přijíždí kompletní sestava THE PAROV STELAR LIVE po necelých dvou letech zpět do Brna, aby představila své nové album The Demon Diaries a pokusili se vyprodat ještě větší prostory, a dosáhnout tak návštěvnického rekordu!

Elektroswing patří v dnešní době snad k nejvíce oblíbeným tanečním stylům, i když se stále jedná o poměrně „mladou“ záležitost. U zrodu tohoto směru stál – ve svých začátcích ještě poměrně neznámý MARCUS FÜREDER, dnes už vystupující pouze coby „PAROV STELAR“. Původem DJ, jehož hlavním zaměřením bylo techno a minimal, byl také velkým fanouškem jazzu, swingu a blues. A stačilo málo – spojit tyto právě docela vzdálené směry a přidat do hitu od jedné z největších jazzových zpěvaček všech dob – „Billie Holiday“ rytmus a velký objev byl na světě. Marcus tak začíná stále více experimentovat, své oblíbené žánry míchá dohromady a postupně píše i své vlastní kousky.

001

V roce 2004 Marcus vystupuje už coby „Parov Stelar“ a zakládá i svou vlastní nahrávací společnost Etage Noir Recordings. Už jedny z jeho prvních oficiálních počinů – „KissKiss EP“ a deska „Rough Cuts“ se setkávají s velkým zájmem veřejnosti. Spojením elektronické hudby s živými nástroji a specifickou atmosférou, vycházející ze 30. let 20. století, se mu podařilo stvořit jedinečnou a nezaměnitelnou hudbu. Jeho originální a nostalgické retro nahrávky 30. let s příměsí elektronických beatů způsobily v hudebním světě velkou senzaci – a kromě koncertních hal je můžeme stále častěji slýchat také ve filmech, nebo v reklamách.

Parov Stelar si později ke svému vystupování přizval také živé nástroje – až vznikl šestičlenný The Parov Stelar Band, se zpěvačkou Cleo Panther. Jejich strhující show je vyhledávána příznivci po celé Evropě i v zámoří. V České republice si The Parov Stelar Band díky svým dosavadním excelentním vystoupením vybudoval velkou základnu věrných fanoušků.

V Brně se Vám The Parov Stelar Band poprvé představil v březnu roku 2014 – a jeho show byla okamžitě vyprodaná – a nejinak tomu bylo také o několik měsíců později, v bratislavské HANT Aréně. Na těchto koncertech The Parov Stelar Band představil své dosavadní hity a album The Art of Sampling a díky živému podání, v čele s charismatickou zpěvačkou Cleo Panther, se jednalo o naprosto výjimečnou show.

Parov Stelar LIVE se po tomto fenomenálním úspěchu do Brna po téměř dvou letech vrací – tentokrát svým mnoha českým i slovenským fanouškům představí v rámci koncertního turné své zbrusu nové album The Demon Diaries, nebudou ale chybět jeho starší hity! Pokud jste už některé ze singlů z nového alba slyšeli, jistě už tušíte, že se bude jednat opět o velkolepý zážitek. Právě album The Demon Diaries je výjimečně hodnoceno také hudebními kritiky – v mnoha ohledech se jedná o zatím nejvýraznější, nejosobitější a nejzábavnější hudební počin, který má Parov Stelar „na svědomí“.

11. prosince 2015, v pavilonu B na brněnském výstavišti, se tak máte rozhodně na co těšit! PAROV STELAR LIVE a The Demon Diaries!

Jelikož se dá očekávat, že koncert bude brzy vyprodaný, doporučujeme s nákupem vstupenek neotálet a nepodcenit tuto jedinečnou šanci opět slyšet Parov Stelar LIVE!

Název akce: THE PAROV STELAR LIVE – The Demon Diaries
Termín: 11. 12. 2015, OPEN 20:00
Místo konání: BVV – PAVILON B, Výstaviště 1, 603 00 Brno
Pořadatel: II & ME Ltd
Oficiální předprodej: https://www.ticketpro.cz/jnp/hudba/tanecni-elektronicka-hudba/1650463-parov-stelar.html
Facebook událost: https://www.facebook.com/events/1030669956966574/

A1

Zdroj: II & ME Ltd