Parta vynikajících lidí – dalších 30 dní (Je krásný, Divnosti 2023)

„Omluvte nás my trochu slavíme, přišel ten správnej den nechutně ryzí upřímnosti a vize skutečný budoucnosti,“ zpívá Parta vynikajících lidí v singlu a videoklipu dalších 30 dní, kterým uvádí druhé studiové album u labelu Divnosti s názvem Je krásný.

Po třech letech se fluidní složení Party vynikajících lidí ustálilo v sestavě Zdeněk Lichnovský (zpěv a kytara), Jiří Polák (kytara), Jakub Chaba (basa), Martin Nouza (bicí), Tereza Pecháčková (zpěv) a Štěpán Růžička (klávesy). Textař a hlavní skladatel Party Zdeněk Lichnovský se na pop rockové novince Je krásný primárně věnuje niternému prožívání změny jako nosného prvku v životě. Ať už jde o přehodnocování vlastní identity, přehlcení bližních při sdílení osobních pocitů či o jednoduchou radost z krátkých okamžiků absolutního štěstí.

Je krásný navazuje na debut Kam chceš jít, když nejlíp je tady z roku 2020, který v organickém zvuku celé skupiny vyzdvihoval důležitost blízkých osobních vztahů.

„Písnička dalších 30 dnů představuje mentální vykopnutí dveří do vlastního podvědomí. Stejně tak uvádí zvuk celé desky, která se nebojí jít od hlukových pasáží k velkým sborovým refrénům. Minimalistickou křehkost pochyb střídáme se sebevědomými výboji manické energie. Přesně to důsledně zobrazuje videoklip, u kterého s kamerou pobíhal náš bývalý bubeník Oskar Pilař a důsledně ho sestříhal aktuální bubeník Martin Nouza. Ani vynikající lidi nerozumí, přes pochopení, zbytečnýmu utrpení,“ říká Lichnovský.

Na albu Je krásný poprvé spolupracovali dva výrazní producenti a hudebníci tuzemské scény. Tomáš Havlen (post-hudba) přinesl nadšení v propojování současné elektroniky s popovými hooky a Tomáš Tkáč (něco něco) dodal důraz na zvukový detail a klenutou stavbu písniček. Vznikla tak sebevědomá poprocková deska s krystalickým zvukem a výrazně osobním sdělením.

Je krásný vychází digitálně 21. dubna a o měsíc později také na vinylu.  Pražský křest proběhne 18. 5. v Bike Jesus, kde spolu s PVL vystoupí Cold Cold Nights. Brněnský křest je naplánován na 31. 5. v Kabinetu Múz, kde svou novou desku pokřtí i  Zapomělsem, jako host vystoupí Dominik Zezula. Parta vynikajících lidí chystá na letošní rok několik koncertů, včetně festivalových setů na Festivalu pro židovskou čtvrť Boskovice nebo na Vlčkovice festu.

Multilink: https://songwhip.com/partavynikajicichlidi/dalsich-30-dn
Web: https://bit.ly/koukninawebparty
FB událost křest Praha: https://fb.me/e/Pg658BPl
FB událost křest Brno: https://fb.me/e/113vrtCpy

Zdroj: TS