The Paranoid majú nový videoklip a na Deezeri exkluzivny pre-stream albumu Sedem.

Rocková formácia The Paranoid je prvou slovenskou skupinou, ktorá svoj nový album zverejnila na globálnej streamovacej službe Deezer ešte pred jeho oficiálnym vydaním.

Členovia The Paranoid využívajú aktuálne trendy a možnosti digitálnej doby. Skupina sa spojila s najväčšou hudobnou knižnicou na svete a poskytla jej exkluzívne svoj dlhoočakávaný album s názvom Sedem.

„Veľmi sa tešíme, že môžeme nadviazať spoluprácu so slovenskou kapelou a priniesť fanúšikom ich nový album ako prvý. Je to skvelý krok k smerom budúcnosti a gratulujem kapele The Paranoid, že boli práve oni tí prví. Držím im palce a verím, že im Deezer pomôže osloviť nových fanúšikov na Slovensku aj v Čechách,“ zaželal skupine hudobný editor služby Deezer pre Slovensko a Českú republiku, Pino Ungvölgyi.

Na albume Sedem, ktorý oficiálne vychádza už tento piatok, pracovala skupina s menšími prestávkami skoro dva roky. Novinka sa nahrávala v štúdiu Mateja Turcera a okrem štrnástich energických skladieb, bude digipack s umeleckou kresbou Michala Hladíka na obale, obsahovať aj plagát kapely.

The Paranoid

„Za seba môžem povedať, že som sa ešte na žiadnom albume tak nenamakal ako na tomto a myslím, že to platí aj pre zvyšok kapely. Spojili sme sa s veľmi talentovanými ľuďmi, ktorí nám pomohli urobiť naše dielo väčším, za čo im patrí veľká vďaka,“ prezradil spevák The Paranoid Igor Belaj.

„Tento album je oveľa osobnejší a výrazne dospelejší ako predchádzajúce albumy. Hudobne sme zostali sami sebou a hudbu sme robili tak ako ju cítime a ako ju robiť chceme. Sedem je moderný rockový album s moderným zvukom, na ktorom je zároveň každá skladba iná,“ doplnil Igora basgitarista Patrik Sýkora.

The Paranoid stihli nakrútiť aj nový videoklip. Po skladbe Neviem ti povedať nie, dostala obrazovú podobu aj pieseň Nikdy nezabudnem, ktorá tretí radový album uzatvára.

The Paranoid 2014 z

„Video vzniklo v štúdiu a zachytáva nás priamo pri nahrávaní. V klipe môžete okrem nás vidieť aj spevácky zbor, ktorý pozostával z našich kamarátov. Sme radi, že sa režisérovi Zoltánovi Simonovi podarilo energiu nového albumu preniesť aj do obrazu,“ teší sa z nového klipu Igor Belaj.

Nový album podporí skupina aj česko-slovenským turné, ktoré začína už 28. marca v Košiciach. Vstupenky na jednotlivé koncerty Sedem Tour 2014 sa v oboch krajinách dajú kúpiť v sieti Ticketportal.

The Paranoid – Sedem (celý album na Deezeri)
Facebook The Paranoid
Sedem Tour 2014 – predpredaj vstupeniek

The Paranoid-pre-stream albumu Sedem

Zdroj: Universal Music s.r.o.