Panáčik s vôňou výrazne omamnou – nový singel Vata.

Panáčik zverejnil nový singel, v poradí štvrtý z konceptuálneho albumu O, na ktorom stále pracuje nie len po hudobnej stránke. Singel nesie názov Vata a približuje v akom duchu sa  bude O niesť.

Skladba je čisto akustická a obsahovo, formálne rozširuje spektrum albumu v podaní štyroch speváčok v doprovode živého orchestru. Ku skladbe momentálne vzniká aj videoklip, ktorý bude predstavený počas jesenného a zimného turné po Slovensku a Česku s aktuálnou a stále sa rozširujúcou zostavou, kedy spojenie medzi koncertom, divadlom, performance, filmom a inštaláciou dáva zadosťučinenia „žánru“ pod ktorým Panáčik projekt popisuje ako gesamtkunstwerk.

Koncerty v tejto podobe ste mohli vidieť a zažiť už toto leto na Festivale Pohoda, divadelnom festivale Open Air v Hradci Kralové či v živom vysielaní z koncertnej sály Slovenského rozhlasu, Rádia_fm, ktorý portál metoo.sk zhodnotil ako najlepší koncert v 9 ročnej histórii rádia. V kratšej verzii rádiového živého vysielania, potom nechal Panáčik koncert komentovať pre poslucháča športovou komentátorkou. Panáčik vždy prichádza s niečím novým, a tak jeho multižánrová show nie je nikdy ta istá. Každý koncert a predstavenie je iný zážitok.

Novú skladbu si od budúceho mesiaca budete môcť vypočuť alebo stiahnuť v službe iTunes, Spotify, alebo už teraz na stránke Bandcamp, spolu aj s predchádzajúcimi singlami Román , Po chodníku skáče a Vrkoče , ako aj s predošlými albumami.

Živú Vatu aj s celým koncertne/divadelným predstavením uvidíte zatiaľ v najbližších oznámených miestach ako kc Diera do sveta v Liptovskom Mikuláši 31.8 a v Brnenskom klube Kabinet múz 30.9. Zastaví sa aj v mestách Bratislava, Košice, Praha, Plzeň, Trenčín… Turné bude trvať celú jeseň až do konca roka kedy zároveň bude projekt Panáčik „oslavovať“ výročie desať rokov od jeho vzniku. Okrem klipov vznikajú momentálne aj krátke filmy či samostatná divadelná hra. Pribúdajúce dátumy a novinky môžete sledovať na facebookovej stránke alebo oficiálnej stránke Panáčika .

Nový singel Vata https://panacik666.bandcamp.com/track/vata
Prvý singel Román: https://youtu.be/8IUDMzUqR1c
Videoklip Po chodníku skáče: https://youtu.be/axNEd4O0yEI
Videoklip Vrkoče https://youtu.be/BUEAdkfDq1I

Zdroj: TS