Oznamujeme první osmici kapel, která se představí na festivalu Basinfire 2024!

BLIND GUARDIAN, metaloví minesengři mísící fantasy vyprávění s metalovou hudbou pod vedením Hansiho Kürsche, jsou jedou z nejklíčovějších kapel power metalu a do Spáleného Poříčí přivezou své epické příběhy s komplexními hudebními kompozicemi, a potěší tak všechny fanoušky tohoto (nejen hudebního) žánru.

Tyto metalové legendy odvyprávěly za svou bezmála třiceti pětiletou kariéru příběhy z dvanácti plnohodnotných alb. To poslední s názvem „The God Machine“ vyšlo roce 2022 a ukazuje, jak probudit zuřivost mládí k novému kouzelnému životu a BLIND GUARDIAN jsou na něm v kontaktu s duchy vlastní minulosti více než kdy jindy.

Na epické lince budou pokračovat také úspěšní středověcí bardi IN EXTREMO, kteří se za čtvrtstoletí pyšní celou řadou muzikantských úspěchů. Jejich poslední album „Quid pro Quo“ bylo vydané v roce 2016. Nyní ale tato nezastavitelná parta zveřejnila chytlavý singl „Weckt die Toten“ a fanoušky po dlouhém čekání lákají na fotky ze studia.

Do samotného srdce severských ság vás pak zavedou mistři vikingského metalu SKÁLMÖLD s neutuchající fúzí hřmotných riffů, mýtických příběhů, které překračují hranice času a prostoru. Po dlouhých pěti letech představuje islandská šestičlenná skupina novou desku „Ýdalir“.  Jejich složité skladby jsou poctou dávným hrdinským ságám a přenášejí posluchače do světa epických bitev, majestátních krajin a neústupné statečnosti – a nová deska není výjimkou. Skládá pocty takovým klenotům severské mytologie jako je báseň Grímnismál.

KATAKLYSM, kanadská deathmetalová kapacita založená v roce 1991, se etablovala jako neúprosná síla na extrémní metalové scéně. Kapela v čele se zpěvákem Mauriziem Iaconem, která má za sebou více než třicetiletou kariéru, neustále přináší strhující a nekompromisní death metal. Svou technickou zdatnost podporují i letos vydaným albem „Goliath“, v němž se mísí zuřivé riffy s Iaconovým charakteristickým growlem a s plnou náloží agresivity, která se s ničím nepáře.

Na linku melodického death metalu naváží nejen INSOMNIUM se svými intimními, melancholickými i temnými pasážemi, nezaměnitelným zvukem a koncepčními alby, ale i  death metalové legendy SUFFOCATION se svou novou deskou „Hymns from the Apocrypha“ plné nebeské závisti, zkázy lidstva a božských bytostí klamající lidstvo.

Pro všechny milovníky moderního přístupu (nejen) k rockové muzice zahrají HALOCENE – tito rockoví virtuosové známí zejména pro svou tvorbu orientovanou na fanoušky a výraznou přítomnost na sociálních sítích, jsou příslibem energické a charismatické show.

O svěží dávku thrashe se postarají athénští dříči SUICIDAL ANGELS se svými sedmi studiovými alby – to osmé je aktuálně na cestě a lákají na něj brzy vycházejícím singlem „When The Lions Die“.

Aktuální sestava: BLIND GUARDIAN, IN EXTREMO, INSOMNIUM, KATAKLYSM, HALOCENE, SKÁLMÖLD, SUFFOCATION, SUICIDAL ANGLES

VÍCE NA: https://basin.cz/cs

Zdroj: Obscure Promotion