BASINFIRE HLÁSÍ DALŠÍHO HEADLINERA, PŘIDÁVÁ SE I ŘECKÝ BLACK/DEATH A ORECHSTRÁLNÍ DEATH Z ITÁLIE

Z mrazivého Finska dorazí na BASIN heavy-power-syphonic metaloví BATTLE BEAST, z jihu pak řečtí ROTTING CHRIST se svou jedinečnou směsí black a melodic death metalu a doplní je italští hudební géniové a průkopníci orchestrálního death metalu FLESHGOD APOCALYPSE. 

Finští BATTLE BEAST, známí svou energickou show, chytlavými refrény a svérázným smyslem pro humor, se proslavili svou charakteristickou směsí drtivých kytar, symfonických kláves a velitelského vokálu zpěvačky Noory Louhimo.

Jejich hudba, ovlivněná tradičním heavy, power a symfonickým metalem, vykazuje rovnováhu mezi agresivitou a melodií, hymnickými refrény a složitými hudebními aranžemi. Za alba „Bringer of Pain“ (2017) a „No More Hollywood Endings“ (2019) kapela získala uznání kritiky a ocenění, včetně titulu Metalové album roku na festivalu Emma Gaala. A se svým zatím posledním albem přivezou svůj „Cirkus zkázy“ na do Spáleného Poříčí!

Dlouhá kariéra ROTTING CHRIST trvá již přes 35 let. Řekové se stálou základní sestavou (kytarista a zpěvák Sakis Tolis se svým bratrem Themisem za bicími) obstáli ve zkoušce času a stali se jednou z předních (melodických) dark/blackmetalových kapel. Podařilo se jim dosáhnout dokonalé rovnováhy při spojování jejich klasického a jedinečného stylu riffování a rytmiky s novými prvky, které přisypávají, aby jejich materiál zůstal zajímavý a svěží. Na svých čtyřech posledních albech se stále dokázali vyvíjet. Nyní ohlásili novou desku s názvem „PRO XRISTOY“ (což v překladu znamená před Kristem), a lákají na ní novým singlem „Like Father, Like Son“.

Symfonické muziky na našich pódiích pohledáte. O to spíš to bude stát za to, že na BASIN dorazí kdysi striktně deathmetaloví FLESHGOD APOCALYPSE, italští hudební géniové a průkopníci orchestrálního death metalu, v jejichž podání se snoubí deathmetal s Paganinim, Bachem a Mozartem.

Nově oznámené kapely:

BATTLE BEAST, FLESHGOD APOCALYPSE, ROTTING CHRIST

Aktuální sestava: BATTLE BEAST, BLIND GUARDIAN, BRAND OF SACRIFICE, CRADLE OF FILTH, DESTRUCTION, FEAR FACTORY, FLESHGOD APOCALYPSE, GUTALAX, HALOCENE, HULDER, IN EXTREMO, INSOMNIUM, KATAKLYSM, PANZERFAUST, ROTTING CHRIST, SKÁLMÖLD, SUFFOCATION, SUICIDAL ANGELS

VÍCE NA: https://basin.cz/cs

Zdroj: Obscure Promotion