Otvárame novú divadelnú sezónu v MDPOH s Cirk La Putyka!

Novú 7. sezónu Mestského divadla P. O. Hviezdoslava (ďalej MDPOH) otvorí s výnimočným komediálno-akrobatickým predstavením český súbor Cirk La Putyka z Prahy. Hra a hravosť sú témou nového predstavenia Play, ktorého dej sa odohráva na detskom ihrisku, malom svete vo veľkom meste.

Vo svete improvizovaného ihriska na chvíľu prestávajú platiť fyzikálne zákony a diváci sú svedkami nečakaným akrobatických javov. Okrem nebezpečných skokov z ruskej hojdačky, vďaka ktorej artisti vyletia až do výšky 6 metrov, je hra plná gymnastiky, moderného tanca a žonglovania. Predstavenie Play fínskeho režiséra Maksima Komara divákov pobaví a dovedie k zamysleniu sa nad ľudskými snami a túžbami 12. septembra o 19.00 h v MDPOH.

Súbor Cirk La Putyka, ktorý sa inšpiruje žánrom nový cirkus, sa snaží prekračovať hranice medzi akrobaciou, moderným tancom, bábkovým divadlom, koncertom a športom. Vytvára tak vlastnú špecifickú poetiku a svoj pohľad na žáner. Súbor vznikol v roku 2009, pravidelne  sa zúčastňuje divadelných i novocirkusových festivalov doma i v zahraničí a so svojimi originálnymi predstaveniami získal množstvo divadelných ocenení. Podľa principála Cirku La Putyky Rostislava Nováka je žáner nový cirkus najslobodnejšou možnosťou umeleckého vyjadrenia a priznáva, že aj ako divák pociťuje emócie, ktoré v divadle normálne neprežíva.

Nielen v septembri, ale aj počas celej siedmej sezóny na vás čakajú predstavenia z nášho repertoáru, ktoré si u divákov získali úspech, ako komédia Plné vrecká peňazí s nezabudnuteľnými  textami Milana Lasicu a Júliusa Satinského a vypočítavý Glumov vnesie do vás pochybnosť, či sa poctivosť v živote  oplatí v našej ďalšej komédii Aj múdry schybí. Generačnými problémami a vzájomnej odcudzenosti sa venuje nová komédia Sladký domov a rodičov s deťmi potešia ďalšie reprízy obľúbenej rozprávky Tri prasiatka. Štvrtú operetnú koncertnú sezónu otvorí Metropolitný orchester Bratislava koncertom Straussovci.

V októbri na dosky MDPOH exkluzívne prichádza pražské Dejvické divadlo s mysterióznou drámou 39 stupnů, ktorej predlohou bol rovnomenný film majstra thrillerov Alfreda Hitchcocka z roku 1935. Rýdza anglická paródia na detektívku s lišiackou pointou, vynikajúce herecké výkony a prostredie londýnskych tehlových múrov dokonale navodí atmosférou Hitchcockových filmov z 30. rokov. Nedajte sa zmiasť názvom hry, na javisku i v hľadisku bude „veselo mrazivo“.

MDPOH počas divadelných prázdnin v lete nespalo. V rámci 40. výročia Kultúrneho leta a Hradných slávností Bratislava 2015 tešilo divadielkami pre deti na vysunutej divadelnej  scéne  v Starej tržnici počas sobotných trhov. Pre mimoriadny záujem divákov a pozitívne ohlasy sa Bratislavské kultúrne a informačné stredisko rozhodlo v spolupráci so Starou tržnicou pokračovať ďalej.

PLAY2

Za 6 sezón si MDPOH našlo svojho diváka a doteraz vytvorilo 12 vlastných divadelných premiér. Uvádza premiéry kvalitných titulov slovenských a českých divadiel, vytvára priestor pre projekty mladých umelcov, divadelné festivaly a súčasne je miestom pre výnimočné podujatia na pôde mesta Bratislava. V 7. sezóne 2015/2016 plánuje MDPOH hneď na úvod uvedenie novej premiéry, rozprávky s veselými pesničkami a zábavnými choreografiami Koza rohatá.

Viac informácií o programe Mestského divadla P. O. Hviezdoslava na www.mdpoh.sk

Zdroj: MDPOH