Oslava 25.narodenín skupiny Karpina: Reportáž!

Hudobný klub Majestic Music Club ako jeden z mála slovenských klubov je schopný splniť požiadavky pre väčší klubový koncert na profesionálnej úrovni. Tento rok oslavuje päť rokov svojej existencie. Táto oslava sa v piatkový večer umne spojila s 25. narodeninami bratislavskej rockovej kapely Karpina.

Piatkový narodeninový večer otvorili českí takpovediac jednohitoví Premier. Spolu s welcome drinkom ponúkaným pri vstupe plnili skôr rolu hudobnej kulisy pomaly sa trúsiacim návštevníkom. Sympatická však bola snaha hudobníkov a koncert si užili aj pri chladnom prijatí a slabom potlesku.

IMG_1487

Najtvrdšími gratulantmi v tento večer boli domáci Rust 2 Dust. Pomerne dlho sa neobjavili na žiadnom koncertnom pódiu, takže bolo dobré, že boli zaradení do line up-u tohto večera. Ich hudobný program bol zmesou starých a nových songov so strednou crossoverovou vsuvkou, kedy si s kapelou zarepoval dva songy ich hosť Zverina. A práve táto časť bola asi „najvýživnejšia“ v rámci programu dobre nazvučenej kapely.

IMG_1727

Medial Banana veľmi príjemné prekvapenie večera. Reagge so slovenskými textami na výbornej hudobníckej úrovni rozpohybovalo slušne zapĺňajúce sa MMC. Dvaja speváci sa dobre dopĺňali, rytmická sekcia výborne šlapala, gitarista hral pestro zvukovo a aj technicky. K tomu nevtieravý kláves, naozaj veľmi príjemné spestrenie večera predviedlo toto „dredaté sexteto“.

IMG_2009

Scéna sa pomaly pripravovala na hlavnú hviezdu večera – dvadsaťpäťročnú Karpinu. Spod plachiet sa pomaly vynorili hradby z „Marshallov“, na praktikábli ožila veľká súprava bicích. Svietiaci nápis Karpina na zadnom plátne bol jasným znamením, že show sa môže začať. Chlapci nastupujú v duchu songu „Kapely starnú“ a s dôchodcovským image spúšťajú túto vec vo svojskom – karpinovskom podaní. Po odstrojení si už oslávenci užívajú svoj večer. Mohutné pyroefekty a k tomu hity ako .JPG?, Ing. Horváth či Prievidza odznievajú v plnom MMC-čku.

IMG_2287

Je zaujímavé sledovať muzikantov na pódiu. Každý z nich ako z iného muzikantského súdka. S trochou fantázie vidieť Zakka Wyldea, či Joe Satrianiho. Karpina však ako celok to funguje na sto percent a to je hlavné. Zaujímavý koncert, s výborným zvukom a nasadením.

IMG_2455

Večer hudobný ukončili Intrepid (Metallica Revival) a po nich už len zaslúžená afterparty oslávencov.

Napísal: Filip Glocko
Foto: Jana