Organizátori Traktor Rockfestu zverejnili tohtoročný line-up!

Už o dva mesiace to v Čižatiaich opäť vypukne – ako každoročne, aj 17.8. 2012 starosta dedinky pri Košiciach otvorí dvojdňový rockový festival úvodným slovom a kapela Born for reason z Moldavy nad Bodvou (známa aj získaním ceny sympatie na Stropkovskej hudobnej lige) svojou hudbou. 
Návštevníci sa môžu, ako zvyčajne, tešiť na kvalitnú hudbu, príjemnú atmosféru, dobré pivo a jedlo, stanové mestečko priamo v areáli, ale organizátori majú pripravené aj nejaké novinky – premietanie filmov v doobedňajších hodinách, rôzne workshopy a iné prekvapenia.


Program – O hudobnom programe TRF 2012 nám viac prezradil line-up manažér Milan Guman: „Hudobný program Traktor RockFestu sa snažíme každoročne meniť tak, aby si u nás malo možnosť zahrať čo najviac kapiel a aby bol náš program rozmanitý, čo sa týka hudobných štýlov. Nie sme festival zameraný iba na rock, metal či grunge. Naším poslaním je dať šancu každému, kto si to zaslúžil drinou v skúšobni a nechce sa iba presadiť za každú cenu vytváraním prvoplánových bezduchých pesničiek, ale jeho hudba má hlbšiu myšlienku. Tento rok sa môžu návštevníci tešiť napríklad na slovenskú punk-rockovú legendu Slobodná Európa, vychádzajúcu hviezdu slovenského undergroundu Čad, ktorí, mimochodom, získali aj cenu RadioHead Awards. Takisto musím spomenúť skupinu Rage Against The Machine – Guerilla Tribute, ktorí určite potešia všetkých fanušikov tejto svetoznámej kapely. V neposlednom rade na nás čaká stará známa HardCore kapela Saprophyte z Prešova či reggae/ska osvieženie – Karavana zo Spišskej Novej Vsi.“

Zahrá aj výherca Stropkovskej hudobnej ligy? Áno, na webovej stránke festivalu www.traktor-rockfest.sk nájdete okrem iných dôležitých informácií aj zmienku o kapele GAS, ktorá vyhrala posledný, štvrtý ročník SHL. Gitarista Matúš Cíger spomína na Traktor Rockfest 2011, na ktorom GAS tiež hrali, v krátkosti takto: „Bol tam perfektný zvuk a veľmi príjemná atmosféra.“ Z finalistov SHL sa na Traktor Rockfeste predstavia už spomínaní Karavana a Born for reason a tiež domáca kapela Liquid Princess, ktorá si v týchto dňoch prešla personálnymi zmenami. Aj jeden z porotcov SHL, Matyk, ukáže v Čižatiach svoj projekt Piňazi de??!. Stropkov zastúpia ešte kapely Grassity a Killerface, Vranov nad Topľou zas známa záležitosť Velvet Stone. 


Pozvánka od organizátorov Traktor Rockfestu teda znie: 17.-18.8. 2012 Vás srdečne pozývame do Čižatíc pri Košiciach. Všetko podstatné je na www.traktor-rockfest.sk alebo na facebooku. A možno príde aj traktor :)

            

Traktorfest
                   
              

Zdroj: Kiré Ar Pi / GRAND STUDIO, s.r.o.
Publikoval: Redakcia GREGI.NET