Organizátori oznámili miesto a termín konania 16. ročníka Sony Xperia Snowboard Fest.

Najprestížnejšie snowboardové podujatie na Slovensku sa po troch rokoch sťahuje z Vysokých Tatier do nového strediska! Sony Xperia Snowboard Fest, zaradený do prestížnej série World Snowboard Tour, sa v termíne 12. – 13. februára 2016 uskutoční v stredisku SKI Šachtičky vzdialenom len 11 km od centra Banskej Bystrice.

Dopravná dostupnosť zo všetkých kútov Slovenska a zanedbateľná vzdialenosť od centra mesta boli rozhodujúcimi kritériami, pre ktoré sa organizátori rozhodli pre zmenu miesta konania akcie.

SKI Sachticky 01

„Chcem poďakovať za tri skvelé roky na Štrbskom Plese, vďaka nim sa opäť zvýšilo renomé akcie,“ povedal promotér Jozef Murín z agentúry Boardcore Agency. Na adresu SKI Šachtičky nešetrí superlatívmi: „Stredisko maximálne vyhovuje tomuto typu akcie – poloha priamo nad veľkým mestom je na Slovensku jedinečná! K tomu výborná dostupnosť a kvalitný hotel so skvelým servisom pár metrov od zjazdovky. Chceme skrátka ponúknuť svetový snowboarding ešte bližšie k ľuďom.“

Vďaka týmto novinkám môžu diváci sledovať Snowboardfest aj priamo z hotela – hotel Šachtička navyše ponúka kvalitnú domácu kuchyňu, vynovený welness, slovenskú kolibu a vyšší štandard ubytovania. Takisto možnosť dopraviť sa z Banskej Bystrice do dejiska akcie a späť trebárs taxíkom za prijateľnú cenu zvyšuje dostupnosť akcie najmä pre návštevníkov z blízkeho okolia, ktorí neplánujú prespať na Šachtičkách.

SNBFest-2015-Strbske-Pleso

Na štarte nebude chýbať ani víťaz minulého ročníka Kalle Järvilehto: „Neviem sa dočkať akcie aj nového strediska. Na Snowboardfeste jazdíme s mojím tímom už pekných pár rokov. Uprednostňujeme ho pred inými akciami vďaka úrovni akcie, kvalite organizácie a skvelej dvojdňovej zábave,“ povedal fínsky jazdec, ktorý bude patriť opäť k najväčším favoritom na víťazstvo v Big Air. Súpermi budú skokani širšej európskej špičky zo Švédska, Nórska, Švajčiarska, Nemecka, Slovinska, Čiech a tiež Slovenska.

Snowboard Fest sa rozbehne už v piatok registráciou a tréningami a otváracou party. Vyvrcholením športovej časti bude v sobotu 13. februára finále Big Air.

SNBFest-2015-Kalle-Jarvilehto

Prvý ročník Sony Xperia Snowboard Fest sa konal už v roku 1999 v stredisku Drienica. Odvtedy prešlo podujatie veľkým progresom a v súčasnosti je ako jediné podujatie u nás zaradené do prestížneho seriálu World Snowboard Tour.

Sony Xperia Snowboard Fest 2016
Dátum: 12.-13. februára 2016
Miesto: Lyžiarske stredisko SKI Šachtičky
Formát: Big Air
Súčasť série: World Snowboard Tour (www.worldsnowboardtour.com)

Snowboard Fest – prehľad posledných víťazov:

2015 (Štrbské Pleso)

  1. Kalle Järvilehto (FIN)
  2. Rowan Coultas (GBR)
  3. Tuomas Pohjonen (FIN)

2014 (Štrbské Pleso)

  1. Måns Hedberg (SWE)
  2. Tuomas Pohjonen (FIN)
  3. Markus Olimstad (NOR)

2013 (Štrbské Pleso)

  1. Aljoša Krivec (SLO)
  2. Martin Kalliola (FIN)
  3. Aleksi Partanen (FIN)

Viac info na www.snowboardfest.sk

Zdroj: Boardcore Agency