Orfeus v podsvetí v DK Zrkadlový háj!

Orfeus v podsvetí mal svoju premiéru v roku 1858 v Paríži a odvtedy sa stal najobľúbenejším titulom svojho žánru. Na pozadí známeho gréckeho mytologického príbehu o bájnom Orfeovi a jeho manželke Eurydike Offenbach kritizuje pomery parížskej spoločnosti z polovice 19. storočia.

Dovolím si tvrdiť, že máloktoré dielo sa môže pochváliť takými nesmrteľnými evergreenmi, ako práve táto opereta, ktorá sa pravidelne vracia do programov hudobných divadiel po celom svete. Autorovým cieľom bolo predovšetkým pobaviť publikum, čo sa mu bezpochyby aj podarilo. A nielen to. Podarilo sa mu napísať celkom novú kapitolu v dejinách hudby – po prvýkrát v tejto operete zaznel slávny kankán – tanec, ktorý dobil svet, vytvoril svojrázny tanečný štýl a ovplyvnil vkus hudobného publika takmer na celé storočie.

Hoci sa spoločnosť vyvíja, niektoré kľúčové charaktery zostávajú nemenné, a preto je aj dnes možné toto dielo predstaviť ako ostrú a vtipnú politickú ako aj spoločenskú satiru. Jacques Offenbach a DK Zrkadlový háj ju ponúkajú všetkým milovníkom nadsázky, nesmrteľných melódií, dobrého spevu a zábavného tanca.


Orfeus v podsvetí
v DK Zrkadlový háj
31.5. a 1.6. 2012 o 19:00

KZP
pre zväčšnie kliknite na obrázok programu

Zdroj: KZP
Publikoval: Redakcia GREGI.NET