Openair jesenné jazzáky s Lipom a Paulie Garandom

Krásne prostredie rusovského Sankt Vittus Kaffee 4. septembra opäť bude patriť hudbe. Počas otváracieho koncertu Bratislavských jazzových dní Slovenská sporiteľňa tam budú koncertovať Peter Lipa, Tibor Feledi Kairos Quinteta hviezda českého rapu Paulie Garand. Vstupenky sú už v predaji v sieti Ticketportal.

Peter Lipa, ktorý počas večera so svojou kapelou aj zaspieva, si ako hostiteľ festivalu a koncertného večera pozval dvoch talentovaných hostí. Už niekoľko rokov je zvykom, festival dáva priestor aj mladším hudobníkom a tentokrát tomu nie je inak. Prináša do Rusoviec dva hudobné projekty s jedinečným pohľadom na hudbu, zo slovenskej a českej scény.

Paulie Garand patrí medzi ikony českého rapu a dobrej hudby. Na scéne sa pohybuje už viac ako 10 rokov, vydal 8 sólových albumov a na jazzákoch sa predstaví s projektom Acoustic, s ktorým absolvoval vypredané koncertné turné v Česku.

Paulie Garand má osobitný štýl, ktorý kombinuje rôznorodú mozaiku náladu a atmosfér – od vážnych tém, cez kritiku až po odľahčené témy. V Bratislave bude koncertovať s trojčlennou kapelou a znieť bude nielen rap, ale aj žánre ako jazz, soul, folk či indie rock.

Koncertný večer 4. septembra otvorí Tibor Feledi Kairos Quintet, ktorý hrá originálne kompozície inšpirované tradíciou slovenských detských piesní v netradičnom prepojení so súčasným progresívnym jazzom. 

V hudbe kombinujú groove a jazzové prvky s vplyvmi elektroniky, fusion, post-bopu či voľnej improvizácie. Aktuálne pracujú na nových skladbách, ktoré predstavia aj počas koncertu v Rusovciach.

Hlavná časť festivalu Bratislavské jazzové dni Slovenská sporiteľňa 2022 bude od 21. do 23. októbra. Známy sú zatiaľ headlineri festivalu, Richard Bona – Yussef Dayes – Marcus Miller, čoskoro pribudnú ďalšie mená. Vstupenky sú k dispozícii v Ticketportali, detailné info na festivalovom webe www.bjd.sk.

Zdroj: TS