Open Air Festival zverejňuje časový harmonogram na jednotlivých pódiách.

Termín konání čtvrtého ročníku Open Air Festivalu se blíží raketovou rychlostí a je čas zaostřit na dění na jednotlivých scénách.

ČTVRTEK 8.8.2013 (Zahřívací den se vstupem zdarma. Po celou dobu zároveň běží i partnerské a herní zóny.)


PÁTEK 9.8.2013


SOBOTA 10.8.2013


Stěžejní SEZNAM MAIN STAGE bude oprávněně nejsilnějším magnetem – během dvou dnů se zde vystřídají nejatraktivnější jména festivalové soupisky. Zatímco v pátek 10.srpna si od časného odpoledne budou největší scénu předávat domácí klíčové formace jako Midi Lidi, Cartonnage, Mandrage nebo Monkey Business, se soumrakem se ke slovu dostanou zahraniční esa: Skunk Anansie, Surkin, Gesaffelstein, The Hacker a Adam Freeland. O den později bude Seznam Main stage svědkem barevného žánrového koktejlu, o který se postarají Koblížc!, Bratři Ebenové, Kava Kava nebo Peter Bič Projekt, a po večeři si to už bude chtít pomalu budovat výhodnou pozici v kotli: O.Children, Tata Bojs a v půl jedné ráno zlatý hřeb letošního ročníku: Underworld!

PRÁVO STAGE bude svým umístěním do 3denní zóny nejobsáhlejším festivalovým pódiem a ve čtvrtek 8. srpna má dokonce status hlavní scény. Program se dotkne mnoha různých žánrů a v sobotu se Právo stage stane i útočištěm pro nehudební formy. Ale pěkně od začátku. Čtvrteční program zahájí ambiciózní parta Tommy Indian, po nich nastoupí respektovaní Please The Trees, kteří předají štafetu legendárním Plastic People Of The Universe, a ty vystřídají současné rockové hvězdy Květy, Vypsaná fixa a elektronický projekt Real Transported Man. O půlnoci až do kuropění pak bude zábavu dirigovat DJ Jirka Neumann se svou 80´s a 90´s selekcí. V sobotu odpoledne se Právo stage rozjede v sofistikovaném duchu díky jménům jako Sarah & The Adams, Marta Töpferová nebo Piano Mikuláš Růžička, svým svérázným „femi-rapem“ zafrázují Čokovoko, představí se alternativní folkrocková senzace jménem Zrní a sobotní koncertní tečku obstarají Umakart. Po nich se Právo stage na dvě hodiny promění v electroswingovou tančírnu pod taktovkou DJ Mackie Messera, následně otěže převezme eklektický DJ Groovyluvah a nakonec zástupci česko-britské deephousové aliance M&gors And Rugkutta. V sobotu scéna bude téměř celé odpoledne patřit českobudějovickému Divadlu Kvelb s vyjímkou autorského čtení Emila Hakla a skečů humoristů z pořadu Na stojáka! Večer se řady pod pódiem rozvlní díky energickým Le Pneumatiq, baviči z týmu Na Stojáka! nejspíš lehce uvolní autocenzuru a nad ránem po ukončení produkce na hlavním pódiu ještě Právo stage zaduní drum´n´bassem – nejprve díky našláplému koncertu kapely Alef Zero a posléze prostřednictvím setu pětihlavé DJ skvadry Volnej průběh.

Kvalitním line upem se může pochlubit i festivalová trojka mezi scénami – DOKLUBU STAGE. Do pátečního entré vysílá rafinovaného hudebního archeologa Tee-Jaye Iva, po kterém nastoupí domácí housové ikony Lumiére a Pavel Bidlo. O půlnoci se za stroji objeví speciální britský host Jon Kennedy a finále obstará ostřílený Dan Cooley. Začátek sobotního programu vyladí svým vytříbeným vkusem Pierre Urban, následuje DJ Ketan & band a nějaké to deko mnozí shodí při Josefovi Sedloňovi. Fungující tandem ve složení Philip TBC & Pat Fulgoni rozjede krasojízdu hodinu po půlnoci a závěr bude patřit živému vystoupení Sonorityho.

Hudební dění se odvíjí i v dalších čtyřech festivalových zónách, které se vyplatí alespoň stručně představit.

Zlatopramen Vinyl Bar je místem relaxu i bujaré zábavy zároveň. Robot, Mik Kim, Ghonzales, Josef Sedloň, Kerob & Kedar, Cubik, Mike H a Alek jsou zárukou pestré hudební selekce. A zatímco přes den Vinyl Bar poslouží jako příjemný chillout, večer se otáčky poněkud navýší a nohy začnou svrbět. Navíc si muziku nemusíte vychutnávat v kotli, ale ve VIP vířivce na terase Vinyl Baru, který nabízí ještě mnohem víc – dárky za nákup každého piva, losování o férové ceny nebo také příležitost zahrát si s kamarády na Drumstation – speciálně upravených bubnech se zábavnou hudební aplikací, která umožňuje skládat a hrát vlastní elektronickou muziku.

Hodně vychytaným designem se pochlubí Amundsen Arctic Zone, která jeden ze stanů představí ve tvaru iglú. Uvnitř bude kralovat ekvilibristický mistr míchaných nápojů Martin Vogeltanz, který některé ze svých kousků předá i návštěvníkům v barmanské škole. Důležitou součástí Arctic zóny ovšem bude hudební stage, kde si návštěvníci mimo jiné sestaví vlastní hudební set na interaktivním DJ stole, případně si pořídí na vlastní kůži unikátní UV tetování, které po setmění dělá divy. DJ angažmá této scény přijali Rockstar a Michael Burian.

Intel Ultrabook Zone osloví především hravé návštěvníky, kteří si budou moci zajezdit na simulátoru F1 a vyzkoušet další zbrusu nové hry na nejvýkonnějších strojích. Ani zde nebudou chybět DJs – jmenovitě Robot a N´zym.

A neměli bychom zapomenout na osvědčenou Urban Wave Zone, která i letos poskytne dokonalou iluzi plážového baru a v noci se zapojí mezi plnohodnotná DJ pódia. Tentokrát to bude poněkud velkolepější, protože značka, která za Urban Wave Zónou stojí, slaví 100 let!

Časový plán dění na třech hlavních hudebních pódiích naleznete na festivalových stránkách v sekci Program: https://www.openairfestival.cz/program. Další interprety postupně do programu zapracováváme. Na stránkách se nabízí možnost navolit si svůj osobní, preferovaný line up a ten pak sdílet s přáteli, což je nejen pro festivalové nadšence velmi užitečná funkce.

Vedle vstupenek jsme spustili i předprodej jízdenek na autobusovou kyvadlovku, parking a ubytování ve festivalovém kempu!

Zajistit si dopravu pohodlně z Prahy až k branám festivalu dopředu se vyplatí. Kyvadlovou dopravu společnosti Netbus (https://www.netbus.cz/open-air/) příjezdové kolony neohrozí, neboť autobusy mají zajištěn VIP vjezd. Zakoupit jednosměrnou i zpáteční jízdenku pro sebe i celou partu lze na festivalových stránkách: https://www.openairfestival.cz/vstupenky/jizdenky.

Návštěvníkům, kteří se spolehnou na vlastní auto, doporučujeme včas zakoupit parkovací stání. A dost možná je nejvyšší čas si se vstupenkami pořídit i ubytování ve festivalovém kempu! Vše pohromadě opět online na našem webu: https://www.openairfestival.cz/vstupenky/on-line. Je lepší se tak vyhnout zbytečnému postávání ve frontách a ti, kteří si nocleh zajistí dopředu, obdrží při vstupu malý praktický dárek v podobě vlhčených ubrousků zn. Harmony.

Cena vstupenky je v předprodeji od 800,- a za VIP vstupenku 1.400,-. Na místě bude stát vstupenka 1.200,- a VIP 2.000,- korun českých.

A ještě dvě praktické informace: změna jména, na které byly vystaveny vstupenky, bude možná na místě za poplatek 100,- Kč. Majitelé platebních karet budou moci využít platebních terminálů, umístěných na pokladně a označených nápojových barech v areálu festivalu.

Zdroj: OAF