Open Air Festival 2013: Tento ročník bojoval s vrtkavým počasím. Ďakujeme všetkým za podporu!

Návštěvnost:
ČT 8.8.2013 1.200
PÁ 9.8.2013 2.500
SO 10.8.2013 5.500
3.500 lidí se zakoupenou vstupenkou vůbec nedorazilo!

m_2203m

Open Air Festival 2013 skončil. Během tří dnů jsme zažili četné vydařené koncerty, skvělé DJ sety a rozmanitý doprovodný program. Letos do dění ovšem nekompromisně zasáhly výrazné výkyvy počasí: zatímco v úterý počáteční přípravy doslova smetla prudká bouře, ve čtvrtek a v sobotu nás zasáhly jiné silné bouřky, byť okrajově, a v pátek všichni přítomní po většinu dne čelili vydatnému dešti. V sobotu večer v jednu chvíli zasáhl hlavní pódium natolik znepokojivý nárazový vítr, že jsme se s těžkým srdcem rozhodli z bezpečnostních důvodů raději zrušit koncert britských O.Children. Vrtkavé počasí ovlivňovalo i rozhodování potenciálních návštěvníků, a to do takové míry, že tři a půl tisíce majitelů řádně koupených vstupenek na festival nakonec vůbec nedorazilo!

Přesto si stojíme za tím, že letos byl areál za čtyřletou historii festivalu postaven nejlépe a hudební dramaturgie vsadila na kvalitu a žánrovou pestrost.

Velké díky patří všem partnerům festivalu – bez jejich účasti by příprava ani samotná realizace celé akce nebyly vůbec myslitelné. Srdečné díky mediálním partnerům za jejich nesmírně cennou podporu. Díky také všem dodavatelům. A především děkujeme a vyjadřujeme respekt všem návštěvníkům, kteří dorazili navzdory nestálému počasí.

Na řadu přichází čas účtování, jdeme zjišťovat jak hluboko leží bod mrazu, ale i s vědomím, že pracujeme s červenými čísly, nechceme podlehnout beznaději. Přesto, že obecně letošní rok hudebním akcím pod širým nebem příliš nepřeje, neodepisujme letní festivaly – symbolizují setkání, svobodu, pospolitost a svým nezastupitelným způsobem obohacují naši kulturu!

Zdroj: OAF