Open Air Festival Warm-up párty: Dub FX znovu v Praze!

Ještì než přijde léto a s ním koncerty pod rozpáleným sluncem i nekončící mejdany ve svitu mìsíce, připravil Open Air Festival pro nedočkavce pražskou warm-up párty. A nažhavit davy přijede jeden z nejpovolanìjších – po beznadìjnì vyprodaném loňském koncertu v Roxy se do Česka vrací svìtoznámý pouliční performer a studiový umìlec DUB FX! 9. června rozezní tentokrát holešovické SaSaZu dùmyslné rytmy hip hopu, reggae i drum and bass, následovat budou další DJs a párty až do rána. Vstupenky jsou už v prodeji, tak je nepropásnìte!

Benjamin Stanford vstoupil do svìta hudby jako zpìvák v kapele v rodné Austrálii a teprve po přestìhování do Evropy rozjel sólovou kariéru pod jménem Dub FX. Rozjíždí to v ulicích i klubech a přitom si vystačí si bez jakýchkoliv hudebních nástrojù. Veškeré beaty, přes které zpívá a rapuje, si vytváří v reálném čase nahráváním smyček pomocí pedálù a mikrofonu. Pozoruhodná, multižánrová hudba obsahuje prvky hip hopu, drum and bass i dubstepu a její spontaneitu a živost doplňují vystoupení v pouličním stylu.

bubfxlive

Po vybudování početné fanouškovské základny vytvořil Dub FX nìkolik nahrávek, včetnì sólového alba Everythinks a Ripple a mnoha dalších ve spolupráci s jinými umìlci. V jeho textech se odráží současné svìtové dìní, touha po revoluci a zapojení jednotlivce a jeho odhodlání. Pracuje i se sociálními a filozofickými tématy, v písni Society’s Gates například volnì reflektuje Sokratùv život.

V SaSaZu tentokrát jako doprovod vystoupí i Benjaminova snoubenka a zpìvačka Flower Fairy, s kterou spolupracoval na všech svých albech, a DJ Cade. Další DJs budou oznámeni v prùbìhu kvìtna a rozhodnì je na co se tìšit. Párty potrvá až do rána a lístky na ní seženete už teď v předprodejních sítích Ticketportal a Ticketpro za 550 Kč.

Zdroj: OAF
Publikoval: Redakcia GREGI.NET