Open Air Festival 2012: Line-up nabitý od rána do noci!

Letošní ročník festivalu je přímo prošpikovaný zahraničními i tuzemskými hvìzdami. Mùžete se tìšit na mnoho zajímavých vystoupení, autorská čtení, divadelní představení a v neposlední řadì našlápnuté DJ sety. Nyní si mùžete projít časový harmonogram celého festivalu a také ho sdílet na Facebooku.

Čtvrtek – warm-up zdarma – Čtvrteční program pojatý jako Warm-up day je zcela zdarma, a to s hvìzdami jako jsou Plexis, kteří udávají tón punkové scénì již od roku 1984, kdy se dali dohromady tři teenageři v čele s Petrem „Sidem“ Hoškem. Jako své vzory mìli v první řadì ikony punkové scény Sex Pistols, ale dnes už málokdo ví skutečnost, že vedle britských vzorù čerpali inspiraci například od českých Abraxas. Po vydatném pogování byste si určitì nemìli nechat ujít koncert skupiny Wohnout, kteří svojí energií a nadupanými songy nenechají nikoho stát na místì. Tahle pražská partička dìlala předkapelu například legendárním The Offsprings, má na svém kontì sedm studiových alb a v listopadu oslaví své šestnácté narozeniny. Pro ty z vás, kdo preferují retro music, je určen například DJ Jirka Neumann se svou speciální 80´s & 90´s videopárty.

Pátek – Páteční program je ve znamení velkých hvìzd, jako jsou Gorillaz Sound System. GSS hrají ve čtyřčlenné sestavì, kterou aktuálnì tvoří Remi Kabaka na perkuse, Paul Stanley-McKenzie na bicí, vizuální tvùrce Roland Hamilton a tajemný Unknown DJ. Vždy si vozí rùzné hosty, převážnì zpìváky a MC – Rosie Wilson, beatboxera Killa Kellu, De La Soul a občas zavítá samotný Damon Albarn.

Co byste si určitì nemìli nechat ujít, je legenda taneční hudby Fatboy Slim. Muzikant a producent hudby, jež spojuje elektroniku, breakbeat a hiphop, dokázal na své vystoupení na Brighton Beach v roce 2002 přilákat neplánovaných 250 000 divákù. Organizátoři pro letošní ročník slibují obří vizuální show, tak se máme na to tìšit.

Nažhavit vás na nìj mùžou například Monkey Business se svými funky a popovými rytmy v čele s Matìjem Ruppertem a Tonyou Graves.

Sobota – Po tanečním pátku vás čeká sobotní vystoupení hlavní hvìzdy skotské mladé scény, písničkářky Amy Macdonald. Ta svým osobitým stylem okouzlila celý svìt svìtelnou rychlostí. Prodala už přes 4 miliony alb po celém svìtì, hrála naživo pro více než pùl milionu fanouškù. Její studiový debut se umístil na prvním místì hned v pìti zemích a po celé Evropì posbíral dohromady obdivuhodných 25 platinových desek. V hudbì i textech, které si skládá, mùžeme slyšet nejen její osobní zážitky, ale naráží i na palčivé problémy moderního svìta, lidské příbìhy nebo politiku.

Následují notoricky známí herci a muzikanti kapely Nightwork. Její členové si libují v recesi a patosu, čehož bohatì využívají ve své umìlecké tvorbì. Festival mùžete zakončit například v sobotu v O2 Zónì, kde o pùlnoci vystupuje dnes už svìtoznámý DJ Orbith se svým Hits&Bootlegs DJ setem, který v roce 2001 získal titul Objev roku a o 2 roky pozdìji se stal vítìzem v prestižní anketì Dance Awards. Od té doby pravidelnì vystupuje v klubech i na velkých akcích u nás a v zahraničí.

Noční párty zóna SOL THE NIGHT DJ ZONE – The Nigh DJ Zone bude tvořit trojice hudebních pódií. Bavit se budete na house, trance, progressive, electro, techno, acid i electro breaky. Každé z pódií bude kvalitnì ozvučeno a nabídne zajímavé vizuální pojetí. Samostatný podrobný line-up zveřejníme již brzy.

Jak si naplánovat svùj vlastní program? – Abyste nepřišli o vystoupení žádné vaší oblíbené kapely a mohli jste se perfektnì zorientovat, máme pro vás speciální aplikaci Mùj vlastní Line-UP. Stačí kliknout na webové stránky Open Air Festivalu a v sekci program si mùžete naklikat v časovém sousledu kapely, které vás zajímají a jejichž koncert nechcete minout. Výsledek stránky se exportuje do přehledné tabulky, kterou si pak mùžete vytisknout, případnì výbìr nasdílet s přáteli přes Facebook.

Ještì stále máte možnost získat vstupenku 1+1 zdarma v rámci akce O2 Extra Klubu. Normální vstupenka na Open Air Festival vás tak vyjde v přepočtu na 605 Kč a VIP na 980 Kč! Kapacita vstupenek je omezena, tak moc dlouho neotálejte. Více informací na www.o2extra.cz/klub.

OAF


Zdroj: OAF
Publikoval: Redakcia GREGI.NET