One Day Jazz Festival začína už o týždeň!

26. februára v priestoroch Košickej Historickej radnice a 27. februára v bratislavskom Istropolise, vystúpi Frank McComb, Andrej Šeban band a jazzové trio Depart Refire s Martinom Valihorom.

Najväčším lákadlom tohtoročného One Day Jazz Festivalu je americký hudobník Frank McComb. Je to famózny spevák a hráč na klávesové nástroje. Vo svete ho označujú za pokračovateľa Donnyho Hathawaya alebo Stevieho Wondera. Jeho vystúpenia sú veľkým zážitkom aj pre širšie masy, o to viac pre džezových fajnšmekrov. Na Slovensku sa predstaví po prvý krát. Na bicie nástroje ho bude sprevádzať Martin Valihora a na basgitaru Reggie Washington.

Frank McComb nahrával a vystupoval s mnohými hudobnými hviezdami zahŕňajúc mená ako Prince, Marcus Miller, Frankie Beverly & Maze, Teena Marie, Chaka Khan, Lalah Hathaway, Patrice Rushen, Terri Lynn, Carrington, Anastasia, Fred Hammond, John P. Kee, Phyllis Hyman, Teddy Pendergrass.

Jeho virtuózny spev a hra na klavíri z neho nespravili len nepostrádateľného a veľmi žiadaného multiinštrumentalistu, ale aj obľúbeného showmana na soulovej, jazzovej a R&B scéne. V priebehu svojej kariéry vydal 11 albumov, 9 z toho si vydal sám. Na albume A Tribute To The Masters vzdal hold hudobníkom, ktorí ho najviac ovplyvnili a inšpirovali a to Chickovi Coreovi, Herbiemu Hancockovi, Ramseymu Lewisovi i Georgeovi Dukeovi. Ak milujete autentickú soul/jazz/R&B hudbu, potom si Franka McComba isto zamilujete.

https://www.youtube.com/watch?v=CocoZhYhYXw

Okrem Franka McComba sa v Košiciach predstaví aj jazzové trio Depart Refire, ktoré tvorí: Martin Valihora na bicích, Harry Sokal na saxofóne a Heiri Känzig na kontrabase. Virtuózny sólisti tohto power tria hrávajú úžasný mix vzrušujúcich rytmov a podmanivé melódie. Ich výkony im poskytujú bohaté množstvo príležitostí na hranie expresívnych, odvážnych sól, ktoré im dopĺňali  ich jemnú ale iskrivú skupinovú prácu.

Na One Day Jazz Festivale odohrá svoj set aj gitarista Andrej Šeban so svojou omladenou kapelou plnou energie a muzikantskej vášne. /Daniel Špiner – klávesy, Peter Rusňák – basgitara a Michal Fedor  – bicie/. Jeho koncerty sľubujú viacrozmerný, ba až pohlcujúci zážitok s priestorom pre hudobno-duševnú improvizáciu. U Andreja je známe, že každý jeden jeho koncert je jedinečný a presne taká bude aj ôsma séria One Day Jazz Festivalu.

Vstupenky na One Day Jazz Festival si môžete zakúpiť v sieti Ticketportal, na stránkach ticketportal.sk a priamo v Historickej radnici v Košiciach.

Vstupenky Košice: https://www.ticketportal.sk/performance.aspx?idp=134595
Vstupenky Bratislava: https://www.ticketportal.sk/performance.aspx?idp=134466
Event Facebook Košice: https://www.facebook.com/events/469180843130521/?ref=ts&fref=ts
Event Facebook Bratislava: https://www.facebook.com/events/547795428564087/?ref=ts&fref=ts

Zdroj: One Day Jazz Festival