OK Band: XXX (Best of 1981 – 2011)!

Skupina OK Band oslavuje 30 rokov existencie najsilnejšou zostavou svojich hitov na jednom CD. Po prvýkrát sa tak na jedinom disku stretnú počiatky (Žižkovská zeď, Božský klid atd.) s technopopovými kúskami ako „UFO nad rybníkem“ alebo „Pár slov a dost“ a známa skladba „Snad za to mùže láska“ z doby pred desiatimi rokmi.

.Okrem najznámejších piesní skupina prináša i niekoľko noviniek vrátane singlu „Chanson d´amour“ alebo „Zámek“ – tentokrát ale s hlasom Marcely Březinovej

Skupina OK Band začala pôsobiť začiatkom roku 1981. Zakladajúcimi členmi sa stali Marcela Březinová, skladateľ, multiinštrumentalista a spevák Vladimír Kočandrle a gitarista Antonín Manda, ku ktorým sa zakrátko pridal bubeník Pavel Skala a potom aj hráč na klávesové nástroje Jozef Příb. Ešte v priebehu roku 1981 s OK Bandom začal spolupracovať aj známy textár, manažér a producent Ladislav Vostárek (inak aj Katapult a Turbo).

OK Band spolupracovali aj so slávnym producentom a skladateľom Karlom Svobodom, v ktorého štúdiu v Jevanoch vznikol v roku 1986 album „Tvùj čas přichází“ s veľkými hitmi „Pár slov a dost“ alebo „Hádej“ a o rok neskôr ďalší album „Stala se nìjaká chyba“.

Výberovka vychádza 9.9.2011

OK BAND

Zdroj: EMI Slovak Republic
Publikoval: Redakcia GREGI.NET