Obrovská pocta Freddiemu Mercurymu: Veľkolepé európske turné v znamení hitov legendárneho Queenu!

Kapelu Queen, ani jej frontmana Freddieho Mercuryho určite nikomu netreba predstavovať. A hoci charizmatický spevák odišiel príliš skoro, kapela Queenie (Queenie – World Queen tribute band) sa rozhodla vzdať mu hold a pri príležitosti jeho nedožitých 70. narodenín sa vyberie na veľkolepé európske turné!

1

Česká formácia Queenie, ktorá reprezentuje európsku špičku tohto žánru, vystúpi v rámci európskeho turné vo Švédsku, Fínsku, Dánsku, Čechách a na Slovensku. Umenie kapely ocenil dokonca aj Brian May, gitarista legendárneho Queenu. Rozdiel medzi šou v podaní partie z Čiech a originálom je nebadateľný. Hudobníci z kapely Queenie nepoužívajú len totožné kostýmy, ale aj hudobné nástroje (repliky). „Freddie Mercury bol a je obrovskou hudobnou osobnosťou, nešlo len o skvelého a talentovaného speváka, ale bol rovnako geniálny skladateľ, veľmi dobrý klavirista, a dovolím si tvrdiť, že do určitej miery aj veľmi vizionárom a zodpovedným lídrom,“ povedal o svojom idole spevák skupiny Queenie, Michael Kluch. „Samozrejme, nebyť jeho, naša kapela by nikdy nevznikla, pre mňa ako speváka bol Mercury veľmi zásadnou osobnosťou, vďaka ktorej som v sebe objavil zápal pre spev a hudbu vôbec,“ prezradil. Kapela Queenie sa za posledné roky stala v Európe akýmsi fenoménom a z úspechu sa tešia nielen v domácich Čechách, ale najmä v škandinávskych krajinách, kde sa ich miestni fanúšikovia nevedia nabažiť, čo im preukazujú plnými vypredanými koncertami.

Ak ste na vystúpenie Queenie zvedaví aj vy, máme pre vás dobrú správu! Kapela sa na Slovensku objaví v štyroch mestách – Košice, Žilina, Nitra a Bratislava. Tešiť sa môžete na nadupanú šou a veľkolepú pastvu pre oči aj uši. „Na slovenskú časť turné sa veľmi tešíme, v minulom roku sme tu odohrali šesť koncertov v rámci firemných eventov, no až tak často sem nechodíme. Cítime preto deficit voči slovenským fanúšikom tohto hudobného štýlu a my sami máme preto veľkú chuť u vás hrať,“ prezradil na margo slovenských koncertov Michael a na koniec dodal staré, známe, legendárne… „We will rock you!“

Clipboard01

Vstupenky na slovenskú časť turné zakúpite v sieti TICKETPORTAL
https://www.ticketportal.sk/event.aspx?id=22212

Zdroj: Barbora Vargicová, VISIONMEDIA