O tom, že aj dvaja sú skupina, presvedčí Gonsofus – predskokan Koop Oscar Orchestra!

Vystačia si aj dvaja. Multiinštrumentalisti Sasha Mamaev a Gábor Tokár ovládajú hru až na desiatich nástrojoch, a tak sa rozhodli pod menom Gonsofus pretaviť tento svoj multitalent do vlastného žánra. Na svojich energických šou opantajú divákov „transcontinental groove-om“, vďaka čomu spájajú široké poslucháčske spektrum. Na svoje si príde každý milovník reggae, dubu, ale aj hip-hopu či iných príbuzných žánrov.

Úderná dvojica s bezhraničnou inšpiráciou v rôznych kultúrach a krajinách nie je žiadnym nováčikom. So svojimi dvomi nahrávkami a EP-čkami vystúpili počas svojich piatich európskych turné v krajinách ako Česko, Rakúsko, Nemecko, Holandsko, Španielsko, Portugalsko, Francúzsko, Lotyšsko, Litva, Poľsko, Nórsko či Rusko. Čoskoro sa pripomenú aj Slovensku, keď budú vďaka cyklu koncertov City Sounds of Bratislava zahrievať publikum pre Koop Oscar Orchestra (KOO).

Acid-jazzový guru Oscar Simonsson prinesie už 6. októbra do bratislavského Ateliéru Babylon nielen tvorbu svojej domovskej skupiny Koop, ale je vysoko pravdepodobné, že si na slovenských fanúšikoch otestuje aj novú tvorbu. Má totiž vo zvyku najprv zahrať svoj najčerstvejší materiál najprv naživo a až potom ho zmixuje v štúdiu. Podľa vlastných slov tým oslavuje „veľkosť hudby“. Okrem litovskej speváčky Jazzu, ktorá v Simonssonovi opäť prebudila otca švédskej elektronickej hudby, sa Slovákom predstavia Niklas Barnö (trúbka), Ulrik Ording (bicie), Love Meyerson (akordeón, perkusie a vibrafón), Niklas Fernqvist (kontrabas) a Abel Haile (barytónový saxofón a perkusie).

Medzi najväčšie hity Koop patrí skladba Summer Sun, s ktorou sa švédskemu hudobníkovi podarilo dobyť zámorský rebríček prestížneho magazínu Billboard vo vlastnom žánri. Slovenskí poslucháči môžu singel z albumu Waltz for Koop (2001) poznať napríklad z reklamy na mobilného operátora. K tomu vydal s krajanom Magnusom Zingmarkom aj karibikom inšpirovanú štúdiovku Koop Islands (2006), z ktorej je známa najmä skladba Strange Love.

Projekt City Sounds bol finančne podporený z verejných zdrojov Fondom na podporu umenia, grantovými schémami Ars Bratislavensis, Bratislavského samosprávneho kraja a SOZA.

 

Viac info: www.facebook.com/csbratislava
FB event: https://www.facebook.com/events/1615844605410757/
Vstupenky: https://www.ticketportal.sk/event.aspx?id=22507

fb cover - Copy

Zdroj: City Sounds