O 6 týždňov vypukne festival Žákovic Open!

O 6 týždňov štartuje hudobný festival Žákovic Open! Od 26. do 27. júla sa fanúšikovia dobrej zábavy môžu v príjemnom prostredí v Trenčianskych Bohuslaviciach tešiť na kapely Vidiek, Para, Le Payaco, Hex, Vec, Lavagance, Billy Barman a mnoho ďalších. Nebude chýbať ani tradičná rarita – futbalový zápas medzi hudobníkmi a návštevníkmi festivalu!

Festival Žákovic Open tento rok už po trinástykrát otvorí brány areálu pre fanúšikov dobrej zábavy. Od 26. do 27. júla sa v penzióne Žákovic na konci Trenčianskych Bohuslavíc môžte tešiť na slovenské a české skupiny.

„Veľmi načúvame našim návštevníkom. Už neraz sa stalo, že si vyžiadali nejakú kapelu a my sme ju zabezpečili. Tento rok sa návštevníci môžu tešiť na skupiny Vidiek, Para, Le Payaco, Hex, Vec, PPE, Billy Barman, Lavagance, Vrbovskí Víťazi, Puding Pani Elvisovej, ČAD, Družina, Slniečko….“ S radosťou vymenúva jeden z usporiadateľov Yxo Dohňanský.

V programe vystúpia ďalej skupiny Walter Schnitzelson, Bad Karma Boy, Trolejboys, Cpt. Slice a Korben Dallas. Žákovic Open je výnimočný hudobný festival v dedine Trenčianske Bohuslavice, kde sa pravidelne stretávajú spriatelené kapely. V prostredí malebnej Bošáckej doliny vládne kamarátska atmosféra, kde sa hudobníci stávajú zároveň aj divákmi a zabávajú sa spolu s obecenstvom. Jeho história sa začala písať náhodou.

„Naša rodina vlastní chalupu v Trenčianskych Bohuslaviciach. S HEXom sme sem chodievali na týždňové sústredenia. Práve tu sme sa spoznali s Maroškom Žákovicom a jeho ženou Katkou, ktorí mali v tom čase malú Krčmu pod orechom. V roku 1998 sme zahrali v ich krčmičke malý koncert, kam na základe jedného plagátu prišlo asi 300 ľudí. V roku 2000 sme zavolali aj kapely Le Payaco a Hogo Pogo. Práve spevák Hogo Pogo počas koncertu vykríkol – Vitajte na nultom ročníku Žákovic Open!“ Spomína si Yxo Dohňanský.

Ani tento rok nebude na Žákovic Open chýbať tradičný futbalový zápas medzi hudobníkmi a návštevníkmi festivalu. Lístky sú v predaji v sieti www.tickportal.sk, na stránke www.predpredaj.sk, v penzióne Žákovic v Trenčianskych Bohuslaviciach, v predajni Dr. Horák na Medenej ulici 19 v Bratislave a na www.drhorak.sk. Ich cena bude do 16. júna 18 eur, potom sa zvýši na 20. Na mieste konania festivalu budú vstupenky stáť 25 eur. Kompletné informácie o line-upe, parkovaní, doprave a stanovaní nájdete na www.zakovicopen.sk a na stránke https://www.facebook.com/zakovicopen?fref=ts

Zdroj: Propaganda House s.r.o.