NuSpirit: Program na Október!

V októbri sa v Bratislave naplno rozbieha nová klubová sezóna a my ju zahájime spoluprácou s multižánrovým festivalom BLAF. Tak ako minulý rok, sa u nás v klube budú konať sprievodné akcie k festivalu, na ktorých sa predstavia ľudia z rôznych svetov: od chorvátskej techno DJky Miss Sunshine, až po mladých módnych návrhárov na našej druhej Nu Spirit Fashion show.

Keď sme s Kaskom rozmýšľali, aká je nosná téma nášho tohtomesačného programu, tak nám bola jasné, že ňou sú koncerty slovenských kapiel. Na tomto mieste sa obvykle chválime aké zahraničné hviezdy sa nám podarilo zabookovať, ale teraz sme sa zamerali na domácu scénu, ktorá začína ožívať.

Legenda domácej elektronickej hudby, This Is Kevin, vydáva nový album. Bude sa krstiť u nás, kde naživo odznie spolu s prierezom ich staršej tvorby. V klube absolvujú premiéru aj dve nové zoskupenia, ich členovia však na scéne nie sú žiadnymi nováčikmi. Saténové Ruky, ktorí sa nazvali podľa dnes už neexistujúceho nápisu na nechtovom štúdiu na ceste z nášho baru do klubu, a Zlokot, stretnutie Lyrika s členmi Noisecut, Nourish My Fame a Got Blue Balls.

Skutočných newcomerov tento mesiac predstavíme rovno dvoch v jeden deň a vy budete mať možnosť rozhodnúť, ktorá z kapiel si domov odnesie väčší honorár. Naše októbrové zameranie na budúcnosť slovenskej alternatívnej hudby však neznamená, že vám neukážeme ako to funguje vonku. Kráľ nu-disco editov, španielský Rayko a kľúčová postava londýnskej basovej scény s nickom dBdridge, sa za mix postavia už začiatkom mesiaca. Utah Jazz bude headlinerom Drumatique Session a z Brazílie priletia naši kamaráti DJ Tahira a spevácka diva Micheline Cardoso. Micheline bude hlavnou hviezdou našej novej sobotnej série Groovy Saturdays v Nu Spirit Bare. Odteraz si môžete byť istí, že v sobotu sa na Medenej hrá funk, soul a latin, keďže v klube sa v tento deň zameriavame viac na elektroniku.

Keď píšem tento editorial, je ešte september ale v duchu sa už neviem dočkať novembra a druhých narodenín Nu Spiritu. Žúrovať sa bude celý mesiac, ale najviac asi na štvordňovom mini festivale na ktorom to bude veľkými menami len tak perliť.

[ Program NuSpirit v PDF ]

NuSpirit október
pre stiahnutie programu v pdf kliknite na obrázok

Zdroj: NuSpirit
Publikoval: Redakcia GREGI.NET