Nu Sound of Visegrad: Vzdušné Zámky – Mesto kultúry 2020.

Slovenská, česká, maďarská a poľská scéna sa spája na festivale Nu Sound of Visegrad v Meste kultúry. Otvorenie hraníc potešilo každého z nás. Sme veľmi radi, že sa opätovne môžeme stretávať aj s našimi susedmi. Táto nezvyčajná situácia, pri ktorej sme sa mohli navzájom sledovať a povzbudzovať len na online streamoch, je dúfajme, už definitívne preč. Po dlhej dobe bez vzájomnej interakcie sa začína klubová scéna V4 opäť spájať. Udeje sa tak 10. októbra 2020 v Kine Mier Nové Zámky – na celodennom festivale Nu Sound of Visegrad: Vzdušné Zámky – Mesto kultúry 2020, na ktorom vystúpia slovenskí, českí, maďarskí a poľskí interpreti.

Zdá sa, že leto bez väčších festivalov bude pozvoľnou prípravou na nastávajúcu klubovú sezónu. Hudobníci sa po počiatočnom tápaní rozohriali pri streamoch a teraz na letných terasách a outdoorových podujatiach majú krátky čas na to, aby sa pripravili na hranie v kluboch a exteriéroch. Obdobie bez koncertov mnohí využili na skúšanie novej tvorby, ktorá naplno vyznie po prehrmení tejto nešťastnej situácie. Živé umenie nakoniec zvíťazí nad apatiou a stavmi beznádeje. Tešíme sa, že sa tak stane v Meste Kultúry 2020 – v Nových Zámkoch, ktoré je symbolom nažívania viacerých národností. Do Nových Zámkov mieri putovná edícia Nu Sound of Visegrad s celodenným festivalom. Hudobníci a umelci zo Slovenska, Česka, Maďarska a Poľska sa tam 10. októbra stretnú v kultúrnom bode Kina Mier, kde reštartujú prerušenú klubovú sezónu. Priestor tamojšieho kina poskytne dostatočný komfort, v ktorom návštevníci navyše zažijú pocit klubovej atmosféry so svetelným dizajnom, chilloutovou zónou, barom a ďalšími vymoženosťami. Hlavná kinosála sa premení na veľký stage, na ktorom vystúpia headlineri, vo foyer sa predstavia menšie zoskupenia, producenti a kapela z Nových Zámkov a okolia, ktorá otvorí festival na základe nedávno ukončenej súťaže.

Už teraz môžeme prezradiť, že pôjde o interpretov a zoskupenia, ktoré sa inšpirujú novým zvukom, naberajú nové smery a vytvárajú trendy a popritom vychádzajú z rôznych elektronických fúzií (techno, DnB, ambient, tanečná / elektronická hudba, ethno-trance, IDM), indie rocku a indie popu, hiphopu, world music atď. Tieto mená budú postupne predstavovaná na sociálnych sieťach festivalu. (https://www.facebook.com/NuSoundOfVisegrad)

Okrem hlavného hudobného programu s deviatimi účinkujúcimi čaká na návštevníkov sprievodný program v podobe bubnovačky, workshopov, živého podcastu, výstavy fotografií a mnoho ďalších prekvapení.

Festival Nu Sound of Visegrad z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Nu Sound of Visegrad : Nové Zámky mesto kultúry 2020
10.10.2020 – začiatok od 10:00 do 05:00
Kino Mier, Nové Zámky
FB Event: https://www.facebook.com/events/322486835415938/
FB: https://www.facebook.com/NuSoundOfVisegrad
Predpredaj: https://bit.ly/2OraOqp

Festival z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Zdroj: Nu Sound of Visegrad