Nový track vo vydavateľstve Weltschmerzen // wss001 Berlin Manson & FVLCRVM // Hotel Kyjev  // 21 / 07 / 2023 

Slovenská kapela Berlin Manson v spolupráci s producentom FVLCRVM vydáva nový track Hotel Kyjev v experimentálnom vydavateľstve Weltschmerzen. Hudobné vydavateľstvo tak zároveň medzi sebou víta nových umelcov, kapelu Berlin Manson.

Na spoluprácu s iným interpretom či interpretkou sme sa odhodlávali pomerne dlho, vzhľadom na náš špecifický spôsob práce. Nikdy by sme ale nečakali, že (takmer) prvá prebehne s FVLCRVMom. Okrem hudby nás ale spojilo aj priateľstvo. To je možno dôvod prečo sa z pôvodne plánovaného tanečného tracku stala paradoxne naša najexplicitnejšie politická pesnička,” hovoria členovia Berlin Manson.

Singel vychádza vo vydavateľstve Weltschmerzen, ktoré je zamerané na emočne vyhrotenú, ľudsky prepojenú a zvukovo vyhranenú súčasnú hudbu. Digitálna verzia vychádza na všetkých streamovacích platformách a dá sa zakúpiť cez Kudos vydavateľstvo.

FVLCRVM začal ako inštrumentálny producent, no časom sa rozhodol pracovať aj so svojím hlasom. S požičaným menom od ruskej stíhačky sa FVLCRVM našiel v nekonzistentnosti, niekde na hrane medzi mainstreamom a undergroundom. Svoju produkciu preplieta popovými linkami, v ktorých počuť silnú inšpiráciu zvukov 90-tych rokov.

Berlin Manson pôvodne vznikli ako produkt prvého lockdownu a karantény. Nahrávka Život končí keď máš trinásť vyšla koncom októbra na labeli Korobushka Records, ktorej nahrávanie prebiehalo svojpomocne v dobre zariadenej skúšobni 52 Hertz Whale.

Fungovanie vydavateľstva Weltschmerzen z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

apart // together // always.
weltschmerzen.
wss001.
K vypočutiu tu a na YOUTUBE

BERLIN MANSON
na SPOTIFY
na INSTAGRAM
na FACEBOOK

FVLCRVM
na SPOTIFY
na INSTAGRAM
na FACEBOOK
PRESS PHOTOS

WELTSCHMERZEN label
na BANDCAMP
na FACEBOOK
na INSTAGRAM

Zdroj: TS