Nový album vo vydavateľstve Weltschmerzen // ws037 Berlin Manson // Poor but Sexy // 30 / 03 / 2024

Slovenská kapela Berlin Manson vydáva nový album Poor but Sexy v experimentálnom vydavateľstve Weltschmerzen. Trio vzniklo ako takzvaná bytová kapela v temných dobách coronových lockdownov. Nedostatok kultúrneho vyžitia si zakladatelia Patrik Nagy a Adam Dragun kompenzovali tvorbou novej a originálnej hudby, kde Patrik poskytol D.I.Y. zhotovené elektronické beaty so živou hrou na gitare a Adam svoje texty plné irónie a kritiky pomerov na scéne a v spoločnosti.

Po prvých úspešných koncertoch a singloch sa cloud okolo mena Berlin Manson neustále zväčšuje. Na výslnie alternatívnej scény ich katapultoval až track a videoklip s názvom Netancujem kývem hlavou, ktorý predznamenal ich debutové EP Život končí keď máš trinásť (2022). Neskôr sa k pôvodnej dvojici pridáva bubeník Tomáš Tabiš, ktorý pôsobí aj v kapele 52 Hertz Whale, ktorej album taktiež vyšiel pod značkou Weltschmerzen. Ich koncertné vystúpenia tak získali na väčšej razancii a ich drive ich urobil jednou z najobľúbenejších klubových a festivalových zostáv na Slovensku a Českej republike.

Po úspešnej spolupráci na singli Hotel Kyjev s Pištom Kráľovičom a.k.a. FVLCRVM z roku 2023, kapela vydáva svoj prvý dlhohrajúci album Poor but Sexy, s ktorým prechádza pod strechu Weltschmerzen. Fúzia s koreňmi v elektronike, punku, pustpunku, rape a HC je opäť doplnená o skvelé texty Adama Draguna, v ktorých sa strieda spoločenská angažovanosť so sarkazmom, iróniou a cynizmom, či nostalgiou a smútkom. Na aktuálnej novinke počuť aj spoluprácu s hosťami ako Katarzia, Edúv Syn, Fvck Kvlt, Temný Rudo, Dušan Vlk či Paris.

Album vychádza na čiernej 12’’ 180g heavyweight platni. Digitálna verzia vychádza na všetkých streamovacích platformách a spolu s platnou sa dá zakúpiť v Bandcamp vydavateľstve.

//
Všetky skladby: Berlin Manson.
Nahraté, mixované a mastrované Matejom Turcerom..
produkcia: Berlin Manson a Matej Turcer.
album cover fotografia: Karina Golisova.
cover dizajn: Ondrej Urban.
Tvorbu a vydanie albumu z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.
//

TS