Nový slovensko-anglický film môže vzniknúť aj s Vašou pomocou!

Slovenka a Poľka v UK, vzťah na pomedzí priateľstva a lásky… Prispejte tiež k vzniku filmu mladej slovenskej režisérky, žijúcej v Bristole!

„Tento príbeh nosím v sebe už takmer tri roky, je založený na mojich vlastných skúsenostiach. Postupne sa prispôsoboval princípom rozprávania príbehu, ale stále mám k nemu silný vzťah. A potrebujem ho nakrútiť práve teraz, pretože cítim, že ak budem čakať ešte dlhšie, to prepojenie stratím,“ hovorí o pripravovanom krátkometrážnom filme Tiché izby (Silent Rooms) jeho režisérka a spoluautorka scenára Katarína Compľová.

Tiche_izby_casting

Príbeh ústrednej dvojice sa odohráva v anglickom Bristole, kde režisérka žije. Slovenka Eva (21) a Poľka Nadia (22) sa tam presťahovali po maturite s vidinou lepšieho života. Ich spolužitie niekde na pomedzí priateľstva a ľúbostného vzťahu sa skomplikuje, keď si Nadia nájde vážnu známosť – Simona. Namiesto sladkého ľúbostného trojuholníka chce autorka v snímke zachytiť dôverné chvíle dievčat, ale aj ich každodenné problémy.

Atmosféru multikultúrneho života v Anglicku sama dobre pozná, pred tromi rokmi opustila štúdium filmovej vedy na bratislavskej VŠMU, aby sa venovala praktickému štúdiu filmu na Falmouth University v juhozápadnej časti Anglicka. Jej odborom sa stal experimentálny film a snímky, ktoré vytvorila, s úspechom odpremietali viaceré európske festivaly. Klasický hraný film je pre ňu novou výzvou, ako však sama tvrdí: „Nebojím sa výziev. Rada pracujem na filmoch, pri ktorých sa veľa naučím.“

Tiche_izby_stab

Dopomôcť k vzniku snímky Tiché izby môžete aj Vy! V kampani, ktorú režisérka založila so svojím anglickým tímom na portáli Indiegogo, si určila za cieľ vyzbierať 3200 libier do konca septembra. Ďalšia výzva. Od výšky vášho príspevku závisí typ odmeny, ktorú dostanete, vítaný je však finančný príspevok akejkoľvek hodnoty. Chcete poznať, aký pocit prináša sledovanie filmu, ktorého vznik ste podporili? Prispejte alebo šírte info medzi známych a známe, čo by mohli mať záujem!

Podrobnosti o kampani a možnostiach podpory nájdete na https://www.indiegogo.com/projects/silent-rooms
https://silentroomsfilm.com/
https://www.facebook.com/silentroomsfilm1

Tiche_izby_promo_obrazok

Zdroj: Internetový portál Slovenský film