Nový kultúrny portál V divadle otvoril dvere pre divadelných nadšencov

Do slovenského kultúrneho prostredia prichádza zaujímavý prírastok. V októbri bol oficiálne spustený nový divadelný portál vdivadle.sk. Tento portál je dôkazom neustáleho rozvoja slovenskej kultúry, za cieľ má plniť dôležitú úlohu v spojení divadelných nadšencov s ich obľúbeným umeleckým žánrom.

Vytvorený divadelnými nadšencami a profesionálmi s bohatými skúsenosťami v oblasti živých podujatí, portál V divadle je ambicióznym projektom, ktorý podporuje bohatú divadelnú scénu na Slovensku. “Chceme spájať milovníkov divadla, informovať ich o najnovších predstaveniach, o divadelných udalostiach a novinkách v oblasti tejto sféry umenia. Zároveň chceme na jednom mieste vytvárať relevantný a obľúbený priestor pre všetky divadelné zoskupenia, od tých najmenších až po celonárodné,” hovorí jeden zo zakladateľov portálu Michal Švihra, ktorý dlhé roky pôsobí v oblasti živých podujatí. Aktuálne na portáli nájdete novinky z diania viac ako 65 divadiel. Do projektu sa zapojili sa napríklad aj Slovenské národné divadlo, Divadlo Jozefa Gregora Tajovského, Divadlo P.O.Hviezdoslava, Divadlo Stoka a iné.

Ku kľúčovým funkciám portálu V divadle patrí kalendár podujatí, používatelia  môžu sledovať aktuálny program divadelných zoskupení po celom Slovensku. Vďaka tomu môžu ľahko plánovať svoju návštevu divadla. Portál ponúka platformu na zdieľanie recenzií a hodnotení predstavení. Používatelia môžu zdieľať svoje dojmy a názory, laické aj profesionálne, čím prispejú k rozvoju kritického myslenia v oblasti divadelného umenia. Portál pravidelne informuje svojich používateľov o novinkách v oblasti slovenského divadla, prináša rozhovory s hercami a tvorcami.

So vznikom portálu V divadle sa otvára nový priestor pre všetkých, ktorí milujú divadlo a chcú sa zapojiť do divadelnej komunity na Slovensku. Ak máte radi divadlo, chcete o divadle písať alebo tvoríte divadelné zoskupenie, neváhajte sa pridať. Pre viac informácií o portáli V divadle a jeho ponuke navštívte oficiálnu webovú stránku na adrese www.vdivadle.sk.

Zdroj: TS