FILM ANI VE SNU! SA BUDE PREMIETAŤ V 18 SLOVENSKÝCH MESTÁCH, UŽ OD 1. SEPTEMBRA 2017!

Česko–slovensko–bulharský film o parkúristoch a prvej láske ANI VE SNU! vstúpi do slovenských kín 1. septembra. Hrať ho bude 19 kín v 18 mestách, od Bratislavy cez Galantu, Nitru, Handlovú, Martin až po Púchov a Poprad. Snímka režiséra Petra Oukropca mala svetovú premiéru na prestížnom Berlinale a odvtedy sa zúčastnila sa viacerých medzinárodných festivaloch. Nakrúcalo sa aj vo Vysokých Tatrách a v tíme boli slovenskí tvorcovia: herec Ivan Martinka, špeciálne efekty robil Michal Struss a slovenskou koproducentkou je Silvia Panáková. Film určený v prvom rade pre tínedžerov prináša do našich kín spoločnosť Magic Box Slovakia.

Hneď v prvý distribučný deň – 1. septembra 2016 – môžu film vidieť diváci v Bratislave, Galante, Martine, Nitre, Partizánskom, Seredi a vo Zvolene. Do 21. septembra sa pridajú aj ďalšie mestá:  Bardejov, Čadca, Handlová, Levice, Liptovský Mikuláš, Poprad, Púchov, Revúca, Senica, Stará Ľubovňa a Trnava.

Snímku zaradili do svojho programu aj festivaly v Nemecku, Bulharsku, Švédsku, Česku, Rumunsku, Nórsku, Poľsku, na Malte, v Taliansku, Číne, Chorvátsku, Bosne a Hercegovine, Fínsku, Austrálii a na Slovenku.  Ani ve snu! vybral berlínsky festival do sekcie Generation 14+, ktorá prezentuje to najlepšie zo súčasnej svetovej tvorby pre deti a mládež, jeho realizáciu finančne podporil Audiovizuálny fond.

To, že si film vybral festival v Berlíne je veľký úspech. U nás vzniká málo filmov, ktoré by boli zaujímavé pre mladých ľudí a pritom by dokázali zaujať aj svojou kvalitou a originálnym pohľadom. Film uvádzali toto leto aj Karlove Vary,  Art Fim Fest a pred tým Medzinárodný filmový festival v Šanghaji. Oficiálnu slovenskú premiéru mal 20. júla na Magio pláži, kde ho uviedlo Letné kino Bažant Kinematograf a kam si ho prišli pozrieť stovky divákov,“ povedala slovenská producentka filmu Silvia Panáková zo spoločnosti ARINA.

Hlavnou hrdinkou filmu je pätnásťročná Laura, ktorá sa túži dostať do partie parkúristov a prvý raz pocíti lásku. Začne žiť dvojaký život. Vo fantazijnom svete romantických ilúzií jej Luky patrí, v realite sa však jej snaha zblížiť sa s ním skončí inak. Vo chvíli, keď sa oba svety zvláštnym spôsobom prepoja, sa Laura musí rozhodnúť pre jeden z nich. Postavy Laury a Lukyho stvárnili Barbora Štikarová Toman Rychtera. Petr Oukropec debutoval ako producent v roku 1994 filmom Indiánske leto a v roku 2012 uviedol svoj prvý režijný debut Modrý tiger.

Parkúr je životný štýl najmä chlapcov, ktorí sa snažia posúvať hranice vlastného tela a svojich fyzických schopností v súčasnom industriálnom mestskom prostredí. Parkúristi tréningami zdokonaľujú svoj pohyb a pripravujú sa tak na možné extrémne životné situácie. Ich schopnosti liezť,  skákať a prekonávať rôzne prekážky a objekty, im prináša náskok a slobodu.

ANI VE SNU!/IN YOUR DREAMS!

Réžia: Petr Oukropec, Scenár: Egon Luděk Tobiáš, Kamera: Tomáš Sysel, Hudba: Filip Míšek, Strih: Jakub Hejna, Hrajú: Barbora Štikarová, Klára Melíšková, Jan Vondráček, Ivan Martinka, Toman Rychtera, Adam Mišík, Výroba: Negativ, Česká televize, Arina, The Chouchkov Brothers

Česká republika – Slovensko – Bulharsko, 2016

AniVeSnu_poster_web

Zdroj: Zuzana Golianová / Ani ve snu!