Novoročný koncert pre všetkých!

Na jednom pódiu, v jeden večer si môžete pozrieť program venovaný novému roku, v ktorom budú účinkovať: orchester Zlaté husle, Notečka – cimbalová muzika z Břeclavi, ľudová hudba Ekonóm a sólisti z Očovej.

Zlaté husle ako kmeňová kapela Umeleckého súboru Lúčnica, pod vedením husľového virtuóza a zakladateľa orchestra, Martina Sleziaka hrá s ľahkosťou i výbušnosťou repertoár od hitov slovenského folklóru, cez slávne operetné, muzikálové, filmové a tanečné evergreeny až po skvostné diela svetovej klasiky.

Moravská Cimbalová muzika Notečka z Břeclavi – Charvatské Nové Vsi sa pod umeleckým vedením Vladimíra Beneša venuje predovšetkým hudbe národopisného regiónu Podlužia. Ale nevyhýba sa ani inšpiráciám iných regiónov.

Ľudová hudba Ekonóm je kolektív mladých ľudí z prostredia Ekonomickej univerzity, ktorých pod vedením Maroša Mikuša, spája radosť z hudby a láska k slovenskému folklóru a ľudovému umeniu.

FS Očovan patrí na Slovensku medzi najstaršie folklórne skupiny. Jej vznik sa datuje od roku 1936, kedy pod vedením pána učiteľa Višňovského absolvovali Očovania prvé vystúpenia v Turčianskom sv. Martine a neskôr v Prahe a na Sliači. Viacerí jej členovia patrili k zakladajúcim členom SĽUK-u a stali sa v oblasti folklóru legendami a zdrojmi inšpirácie aj pre súčasných folkloristov. Temperamentné vystúpenia tanečníkov za sprievodu svižnej cimbalovej hudby uchvacujú divákov svojou kreativitou a ladnosťou pohybu aj vo vysokom tempe.

Veríme, že  vystúpenia týchto umelcov vám prinesú radosť a príjemný umelecký zážitok.
Podujatie sa koná pod záštitou starostu Petržalky Vladimíra Bajana.
Vstupenky sú v predaji v pokladniciach KZP.

NOVOROČNÝ KONCERT PRE VŠETKÝCH
16.1. / 19:00 / Dom kultúry Zrkadlový háj

Tisk

Zdroj: KZP