Novoročný koncert: 14. januára v DK Zrkadlový háj!

Dom kultúry Zrkadlový háj pozýva všetkých priaznivcov kvalitnej folklórnej hudby na tradičný Novoročný koncert, v rámci ktorého sa predstaví Orchester Zlaté husle, Ľudová hudba FS Ekonóm a  Ľudová hudba A. Včelíka.

Po celý minulý rok ponúkali Kultúrne zariadenia Petržalky kvalitnú umeleckú produkciu, ktorá bola široko zastúpená aj v oblasti folklórnej tvorby. Nový rok otvorí symbolicky tradičný galakoncert, v ktorom sa predstavia naše najznámejšie ľudové umelecké súbory. Zlaté husle spájajú ľudový naturel so špičkovou interpretáciou skladieb svetového a domáceho repertoáru z oblasti vážnej, filmovej, muzikálovej a folklórnej tvorby.

V rámci vystúpenia pre DK Zrkadlový háj vystúpia vo výpravnom orchestrálnom obsadení, avšak s dôrazom aj na sólistickú zložku ansámblu. Pod taktovkou husľového virtuóza a zakladateľa orchestra Martina Sleziaka, predstaví súbor rôznorodý repertoár zahŕňajúci najznámejšie slovenské folklórne piesne, tanečné evergreeny, slávne operetné a muzikálové melódie ako aj svetové diela z oblasti artificiálnej hudby. Autentické poňatie folklóru príde odprezentovať obľúbený FS Ekonóm. Jeho počiatky siahajú do roku 1969, kedy sa partia mladých ľudí z prostredia Vysokej školy ekonomickej rozhodla založiť profesionálny folklórny súbor. Dodnes patrí k našim najoceňovanejším a najnavštevovanejším ľudovým telesám. Dramaturgická zložka súboru pozostáva z ucelených programových blokov zostavených zo speváckych a tanečných čísel z viacerých regiónov ako je Myjavsko, Topoľčiansko, Ponitrie, Tekov, Liptov, Podhalie, Horehronie, Podpoľanie, Spiš atď. Do tretice sa na slávnostnom podujatí predstaví ĽH Andreja Včelíka so svojou špecifickou cimbalovou interpretáciou.

Po skončení programu vás pozývame na čašu vína. Program je realizovaný pod záštitou starostu  Petržalky Vladimíra  Bajana.

NOVOROČNÝ KONCERT
DK Zrkadlový Háj / 14. 01. 2014 – 19:00 / Vstupné: 6 €
Orchester Zlaté husle
Ľudová hudba FS Ekonóm
Ľudová hudba A. Včelíka

novor na web

Zdroj: KZP