NOVEMBER 2ND SA PO PRESTÁVKE VRACAJÚ S DIVOKEJŠÍM ZVUKOM A TEMNÝM VIDEOKLIPOM.

Česká gitarová kapela November 2nd na čele so speváčkou Sašou Langošovou, ktorá má slovenské korene (neter prvého federálneho ministra vnútra Jána Langoša), dáva o sebe vedieť po trojročnej pauze novou pesničkou a videoklipom.

Aktuálna skladba Love Me or Leave Me (TX, TN) predznamenáva pripravované EP, ktoré začnú hudobníci okolo speváčky a gitaristky Saši Langošovej nahrávať v lete. Zároveň skupina plánuje aj návrat na pódiá. Premiérový koncert odohrá 3. júna v rámci filmového festivalu v Karlových Varoch.

November 2nd majú na svojom konte nomináciu na české ceny Anděl, spoluprácu s pesničkárkou Suzanne Vega a tiež tri skvele hodnotené albumy vo vydavateľstve EMI. Po prestávke sa vracajú k pôvodnému štvorčlennému nástrojovému obsadeniu z obdobia prvého albumu, ktorý získal ceny Objav roku v Žebříku významného českého hudobného časopisu iReport, či ceny rádia Express Zlaté Ucho. S tým rezonuje aj návrat ku kapelovým rockovejším koreňom. „Počas tých troch rokov nám samozrejme hudba chýbala. Začali sme sa stretávať v skúšobni a u nás doma už minulé leto. Len tak sme ‘jamovali’ a vôbec sme sa neobmedzovali žiadnym štýlom. Iba sme si povedali, že by sme chceli zniet ako nejaká nová kapela, ktorá by sa nám všetkým na prvé počutie páčila,“ hovorí speváčka Saša Langošová.

Skladba Love Me or Leave Me (TX, TN) bola prvou, ktorú hudobníci zložili a zároveň nahrali vo vlastnej produkcii. „Je to pesnička o láske naplno, ktorá vyžaduje buď všetko alebo nič,“ hovorí o skladbe Langošová, ktorá poprosila režiséra Tomáša Bláhu, aby k nej natočil videoklip.

995301_10153803218738664_1838180116548658602_n

„Bavila ma špinavosť a téma lásky. Mám rád tajomné príbehy, do ktorých divák vstúpi len na okamih, potom zase vystúpi a oni pokračujú ďalej,“ popisuje režisér Bláha, ktorý video s kapelou natáčal na českej Vysočine a v lesoch pri moravskom meste Hranice. „Chcel som natočiť niečo temné, kde divák do poslednej chvíle nebude vedieť, na čom je. Či sa to podarilo, nechám asi na ľuďoch,“ dodáva.

Spolu s novou nahrávkou plánujú November 2nd obnoviť aj koncertné aktivity. Premiérovo sa po prestávke naživo predstavia 3. júla na Medzinárodnom filmovom festivale v Karlových Varoch v Dome Českej Televízie na Divadelnom náměstí o 19:30.

Zdroj: BrainZone Promotion