Nové posily na festivale Uprising: Shy FX, Beardyman a Dope D.O.D.

Bratislavský Uprising Reggae Festival posiela nové mená zo svojho tohtoročného programu. Tentokrát ide o pestrý výber interpretov, ktorí potešia nielen fanúšikov elektronickej hudby a hip-hopu.

Na Zlaté piesky prídu v auguste okrem už zverejnených reggae hviezd ako Matisyahu, Bunny Wailer, Chuck Fenda, či Jah Sun aj legenda britskej bass music Shy FX, slávny beatboxer a hudobník Beardyman a holandské hip-hop hviezdy Dope D.O.D.

Milovníci súčasnej bass produkcie sa majú na čo tešiť. Na ôsmy ročník festivalu Uprising má tento rok namierené priekopník a inovátor Jungle a Drum & Bass hudby, Shy FX z Londýna. Shy je stálicou scény už vyše 20 rokov, za ktoré stihol spolupracovať s tými naj hviezdami hudobného sveta. Na Zlaté piesky s ním príde jeho dvorný Stamina Mc.

shy_fx

Z Británie príde aj ďalšie prekvapenie v programe Uprisingu. Beardyman so svojou geniálnou one-man-show, ktorá spája beatbox, live looping a standup comedy, bude jednoznačne jedným z nezabudnuteľných vystúpení festivalu.

beardyman-02

A na záver dnešných noviniek tu máme jednu slovenskú premiéru. Uprising pritvrdil a tento rok pozval jednu z najpopulárnejších nových hip-hop formácií Európy, Dope D.O.D., ktorých zvuk by sa dal charakterizovať ako mix hardcore hip-hopu s klasickým rapom a elektronikou.

dope dod - 01

Uprising, najväčší festival hlavného mesta, sa uskutoční 21. a 22. augusta 2015 na bratislavských Zlatých pieskoch a všetky potrebné informácie, ako aj lístky za 35 € kúpite na domovskej stránke www.uprising.sk.

Zdroj: Uprising