NouveauNU.Night prinesie skutočnú elektronickú lahôdku!

Kidkanevil a Daisuke Tanabe. Dvaja producenti, uznávaní vo svete elektronickej hudby, ktorí kolaborovali a prišli s inovatívnym projektom Kidsuke, ktorý znie akoby z iného sveta. Pri jeho počúvaní máte pocit, že sa nachádzate v zasnenej imaginárnej krajine. Vo štvrtok 8.11. sa predstavia v bratislavskom klube NuSpirit.

Kidkanevil aj Daisuke Tanabe sú fanúšikmi toho druhého. Stretli sa pred dvoma rokmi na Red Bull Music Academy v Londýne a spolupráca im prišla ako úplne prirodzená vec. Základ spoločného projektu Kidsuke položili v Singapure, prvé nahrávky vznikli v Londýne a finálnu podobu dostali vďaka komunikácii na internete. „Použili sme veľa detských hračiek a prístrojov. Veľký vplyv na náš projekt mali animácie. Na našej nahrávke nájdete veľa zábavných zvukov. Použili sme dokonca zvieracie zvuky, ktoré znejú ako zo syntetizátora,“ popisuje nahrávku Kidkanevil.

Atmosféru nahrávky ovplyvnilo aj to, že pre zmenu kvôli časovým rozdielom medzi Anglickom a Japonskom, pracoval Kidsuke na nahrávke väčšinou cez deň. Sám priznáva, že to zmenilo atmosféru celej nahrávky. Zvuky hračiek, ktoré sú použité na viacerých miestach nahrávky Kidsuke dávajú poslucháčovi pocit imaginárneho sveta. „Je dôležité nestratiť pocit detstva, keď človek vyrastie. Detský svet poskytuje zaujímavý kreatívny priestor, je to veľmi živé miesto,“ dodáva Kidkanevil. Kidsuke ponúka viacero rozličných polôh a pocitov. Ich novinka je pre ľudí, ktorí hľadajú niečo neobyčajné. Tejto dvojici sa podarilo vytvoriť multi-slabičnú alternatívu plnú hravých, nekomplikovaných a pritom rozkošných melódií.

Kidkanevil a Daisuke si pre slovenské publikum pripravili špeciálny set. „Máme tajnú zbraň nazvanú JealousGuy, je to úžasná nová beatmaker-ka z Japonska. Tešíme sa na naše vytúpenie v Nu Spirit Clube,“ pozýva Kidkanevil.

Z domácej scény vystúpi majster zvukových miniatúr Karaoke Tundra a Foolk, ktorý svoju hudbu zakladá na kreatívnom samplovaní a zvukových experimentoch. Celý večer spestrí legenda slovenského hiphopu DJ Vec.

NouveauNu.Night bude mať svoje ďalšie pokračovanie 21.11. v KC Dunaj v Bratislave. Pri tejto príležitosti zavíta na Slovensko Lonely Drifter Karen a program doplní domáca kapela Plastic Swans.

Ročný program zavŕši NouveauNu Festival 13.decembra v Bratislave a 14.decembra v Prešove, na ktorom vystúpia Masha Qrella (GE), /LCMDF/ Le Corps Mince De Francoise (FN), Kubo Ursiny & Provisorium .Viac informácií sa dozviete čoskoro.

Redakciu informoval za Vresk Factory Edo Kopček, PR manažér podujatia

Foto: archív
Zdroj: Edo Kopček