Manu Delago sa po roku vráti do Bratislavy, v A4ke predstaví nový album Silver Kobalt.

Po vyše roku sa do Bratislavy vráti jeden z najznámejších hráčov na hang, rakúsky hudobník Manu Delago. Všestranný perkusionista a skladateľ sa s projektom Handmade ukáže týždeň pred Vianocami, vo štvrtok 17. decembra, v A4 – nultom priestore. Vstupenky sa už predávajú v sieti Ticketportal.

Aktuálne informácie o koncerte sú na www.vresk.sk a na: https://www.facebook.com/events/1650752445167099/ Vystúpenie je súčasťou jesennej série NouveauNu.Night, v rámci ktorej v hlavnom meste Slovenska vystúpia aj Tata Bojs (21. decembra, Ateliér Babylon) a Kings of Convenience (5. decembra, Ateliér Babylon).

Manu Delago

Meno Manu Delago nie je pre slovenské publikum žiadnou neznámou. Len vlani vystúpil na troch rôznych domácich festivaloch (Pohoda, Konvergencie a Waves) a jeho koncert na poslednom menovanom festivale v priestoroch DPOH bol naozaj mimoriadnym zážitkom. Tento rok vydal s kvartetom Handmade nový štúdiový album Silver Kobalt, ktorý vyšiel na britskej značke Tru Thoughts.

Mimochodom, v tom istom vydavateľstve vydávajú aj takí interpreti ako Belleruche, Hidden Orchestra alebo Hot 8 Brass Band. Manu Delago už novinku predstavuje po celej Európe, pričom popritom v novembri stihne aj hosťovať na turné The Cinematic Orchestra. Bratislavská zastávka bude v rámci turné k Silver Kobalt jeho poslednou mimo rodného Rakúska.

Ale poďme na začiatok. Hudobná cesta dnes 31-ročného Manua Delaga začala na Univerzite Mozarteum v Salzburgu, kde vyštudoval hru na perkusie. Toto vzdelanie mu ale nestačilo, a preto pokračoval v štúdiu jazzových bicích na britskej Guildhall School of Music and Drama. Tam ho zaujal švajčiarský hudobný nástroj hang, ktorý je už na prvý pohľad výnimočným inštrumentom vzbudzujúcim údiv i nejasné očakávania. A práve vďaka nemu sa stal tak osobitým muzikantom, ktorého si v ostatných rokoch pre spoluprácu, a to nielen v štúdiu, ale aj na koncertoch, vyhliadla islandská ikona Björk, sestra Norah Jones Anoushka Shankar a naposledy aj soulová speváčka Joss Stone, s ktorou nahral skladbu Why Don’t You.

Manu Delago_2

Našťastie, svoje umenie stále predvádza popri hangu aj na iných nástrojoch, čoho svedkami budú všetci, ktorý si 17. decembra nenechajú ujsť jeho intímne obývačkové predstavenie v A4ky na Karpatskej.

Oficiálny event na Facebooku: www.facebook.com/events/1650752445167099/
Predpredaj: https://www.ticketportal.sk/event.aspx?id=21511

Zdroj: Ján Papač, PR manager koncertnej série NouveauNu.Night